Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Manisa Futbol Kulübü'nü ziyaret etti, ikinci yarı maçları öncesinde başarı dileklerinde bulundu.

Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Başkan Vekili Engin Anlı, Manisa Büyükşehir Belediyespor Genel Sekreteri Bora Çaylan,  Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Burak Aslay, Ertuğrul Yıldırım, Tanju Balatlı, Özcan Nalbantlar, Ertan Korkmaz, Hüseyin Hasacar, Ayberk Aloğlu, Onur Baylan, CEO Levent Devrim, teknik direktör İsmail Ertekin ve yardımcıları ile futbolcular yer aldı.

Sözlerine yeni transferlere, ‘hoş geldiniz’ diyerek başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “ Ligde ikinci periyot bu hafta hayırlısıyla başlıyor. Geride kalan 17 maçlık periyotta bu kulüp çatısı altında hizmet veren bütün futbolcu kardeşlerime, teknik kadroya ve yönetici kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizleri bugüne kadar layıkıyla temsil ettiniz. Çok güzel başarılara da imza attık. Bugüne kadar ilk yarıda 42 puan toplayan takım olduğunu tahmin etmiyorum. Bugüne kadar 42 puanla son yılların en büyük başarı oranında bir puan topladınız. Allah hepinizden razı olsun. Elbette 42 puanın yanında bizi de bu noktaya iteleyen bir Samsunspor Kulübü var. Onlarında aldığı 40 puan bir başarıdır.Bu ligde başarı oranı 17x2 eşittir 34 puandır. Bunun üstündeki alınan her puan sezon sonu itibarıyla da 68 puandır. Geçmiş yılların ortalaması hep bu şekildedir. Bu sene farklı bir yıl. O açıdan bizimle beraber Samsun takımının almış olduğu puan onlar için bir başarıdır.

Ligin ikinci yarısında maçların daha da zor geçeceğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “ Şimdi ligin ikinci yarısında yeni bir heyecan yaşanacak ve yeni bir sayfa da hayırlısıyla bu hafta sonunda başlayacak. İkinci yarıda maçlar kolay olmayacak. Şampiyonluk, play-off ve ligde kalma mücadelesinde heyecan daha da artacak. Ligin ikinci yarısı daha çetin geçecek, çok daha zorlu ve mücadeleye dayanan müsabakalar yaşanacak. Sizlerde bu liglerde yıllardır mücadele ediyorsunuz. Bende yıllardır dayanan tecrübelerime dayanarak bunu ifade ediyorum. Bu hep böyle oldu, böylede olmaya devam edecek. İşimiz elbette kolay değil. Ligin ikinci yarısında önümüzde 17 tane maç var. Bu 17 maçta elinizden gelen her türlü gayreti, çabayı göstereceğinizden şüphemiz yok. Bu mücadeleyi, arkadaşlığınızı, dostluğunuzu ve takımdaşlığınızı sahaya yansıtarak yapacaksınız. Bunu bu zamana kadar en iyi şekilde yaptınız, Bundan sonrada yapacağınıza eminiz. İlk yarının son üç haftasında  bazı şeylerden etkilenmiş olabilirsiniz. Artık yarına bakacağız. Cumartesi gününden itibaren oynayacağımız maçlara bakacağız. Sonuçta ben bu kadronun yine sahada en güzel mücadeleyi, en güzel çalışmayı inanarak yaparak, sahada alınacak en güzel sonuçlarla,   finali en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Bundan da en ufak bir şüphem yok.
Sizler hepiniz profesyonelsiniz. Bazen öyle bir iki tane sürpriz sonuçlu maçlar olabilir. Bunu da ilk yarının son haftalarında yaşadık diye düşünüyorum. İnşallah bir daha yaşamayız. Güzel bir başlangıçla, ikinci devreyi en güzel şekilde tamamlarız. Sizler Manisa’yı en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Bizlerde, sizlerin başarılı olması ve Manisa’mızın adının çok iyi yerlere gelmesi noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu kulübe gelenler her zaman mutludur. Bu kulüpten gidinde mutlu bir şekilde gider. Bu kulüp her zaman aynı çizgisinde gitmeye devam edecektir. Her şey ciddiyetle, daha çok çalışmayla, takımdaşlıkla, inanmayla oluyor. Böyle olunca da başarı zaten kendiliğinden geliyor. Bunu bugüne kadar bize yansıttınız. Ligin ikinci yarısında oynayacağımız 17 maçı inşallah en az fireyle tamamlarız. Allah, kaza, bela sakatlık vermesin. İnşallah gülerek mutlu bir şekilde maçlarımızı tamamlarız ve Manisa’nın layık olduğu şampiyonluğu ve o coşkuyu Manisa’ya yaşatırız. Allah bu zorlu yolculukta yardımcınız olsun. İnşallah bu hafta güzel bir galibiyet alarak Manisa’ya dönersiniz.  Tabiki top şansıda yanımızda olsun. Bazı maçlarda olmadı ve ilk yarıda son üç haftada istemediğimiz sonuçları aldık. İnşallah güzel bir galibiyetle Zonguldak’tan dönersiniz. Buna inanıyoruz” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ardından söz alan kulüp başkanı Mevlüt Aktan ise, “ Ligin ikinci yarısında zorlu bir süreç bizleri bekliyor. Bu süreçte takım içindeki herkes, oynayan, oynamayan takıma katkı sağlayacaktır. Çünkü şampiyonluk yolunda çaycısından, çimcisine, malzemecisine kadar herkese ihtiyacımız olacak. Bu işin tek başına olmayacağını hep beraber konuştuk. Herkes katkı sağlayacak ve hedeflediğimiz başarıya yakalayacağız. Biz buna gönülden inanıyoruz. Bu işi buraya kadar getirdik ve bundan sonrada bırakmayacağız. Çünkü biz daha iyiyiz. Moral açısından başlangıçlar önemlidir. İnşallah güzellikleri beraber yaşayacağız. Çok iyi bir devre arası çalışma dönemi de geçirdik. Bu çalışmalarımızın da karşılığını göreceğiz. Artık son söz futbolcularımızda” şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Nizamettin Çalışkan ise şampiyonluk sözü vererek, “ El birliğiyle bu takımı buralara kadar getirdik. Şampiyonluk hedefine ulaşacak kalite bu takımda var. Ligin ilk yarısında çok iyi şeyler başardık. Ligin ikinci yarısında da aynı güzellikleri yaşayacağız. Yeni gelen arkadaşlarımızda bizlere güç kattı. İkinci yarı inşallah çok daha iyi geçecek. Sizin emeklerinizi biliyoruz, yaptıklarınızı biliyoruz. Her şey ortada. Biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şampiyonluk sevincini Manisa’ya inşallah yaşatacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim