Antep'te oynadığı oyunla eleştirilere maruz kalan ve 1-0'lık mağlubiyetle küme düşme ihtimalini bitirmeyi elinin tersiyle iten Manisaspor'un keyfi kaçtı. Mersin, Samsun ve son olarak Denizlispor'u art arda mağlup ederek bu sezon ilk kez 3 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Tarzan, en kritik anda en büyük maçı kaybetti. 7 puan önünde bulunduğu Antep'e 3 puanı hediye eden siyah beyazlıların mağlubiyeti ligdeki dengeleri oynattı.
FARKLAR KAPANDI
Bu hafta en büyük kaybı Urfa, Mersin ve Manisaspor yaşadı. Ateş hattının yakınındaki Elazığspor, Samsunspor ve Denizlispor beraberlikle sahadan ayrılarak, bir nebze de olsa kümede kalmak için şanslarını arttırdı. Evinde Eskişehirspor'a 4-0 mağlup olan Mersin 25 puanda kalarak ligin dibinde kalmayı sürdürürken, Şanlıurfaspor da Altınordu'ya 2-0 kaybederek 30 puanda ateş hattının 1 puan üzerinde kalmayı sürdürdü. Bandırmaspor 4-1 ile Adana Demirspor'u geçerek puanını 28'e yükseltti ve kümede kalma umutlarını önümüzdeki haftalara bıraktı. Mağlubiyetin ardından Adana Demirspor, Manisaspor'un hemen 1 puan üzerinde 34 puanda kalırken, geçen sene Adanaspor'u şampiyon yapan Engin İpekoğlu takımdaki görevinden istifa etti. Bir ara Play-Off umudu olan Demirspor da ateş hattında tehlikeyi derinden hissetmeye başladı.
KARTLAR SIKINTI YARATACAK
Gaziantep BB karşısında aldığı mağlubiyetle keyfi kaçan Manisaspor'un, Antep'te bıraktığı şey sadece 3 puan olmadı. Maçın uzatma anlarında kırmızı kart gören İsmail Haktan ve Bilal cezaya düştü. Bu 2 oyuncu da önümüzdeki hafta oynanacak olan Altınordu mücadelesinde forma giyemeyecek. Bilal ve İsmail'in PFDK'dan alınacak cezaya göre kaç maç sahada olmayacakları belli olacak. Hakan Turan 4 sarı karta ulaştığı için Antep deplasmanından forma giyemezken, bu hafta Altınordu karşısında forma giyebilecek. 
RAKİP PLAY-OFF PEŞİNDE
Manisaspor'un kaybetmesinin yanı sıra, haftaya rakibimiz olacak Altınordu'nun da kazanıp, bir hedef edinmesi bir olumsuz durum daha yarattı. Altınordu Urfa'yı mağlup ederek 43 puana yükselerek Play-Off'un kuyruğuna kadar gelirken, aradaki 4 puan farkı kapatmak için Manisa deplasmanına galibiyet parolasıyla gelecek. Son 5 haftada 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak ligin en formda ekiplerinden birisi olan Altınordu, genç yapısı ve dinamik futboluyla ligde gözlerin üzerine dönmesini sağladı. Ligin ilk yarısında 1-1 berabere kaldığımız Altınordu, 21 yaş ortamalasıyla dikkat çekiyor. 38 gol bularak ligin bu kadar üzerinde olmasına karşın, kendisinin 5 basamak altındaki Manisaspor'dan 6 gol az atabilen kırmızı beyazlılar, Manisa'da gol yollarında etkili olmaya çalışacak. 

Editör: TE Bilişim