Çocukluğunun Antalyaspor tribünlerinde geçtiğini söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi Zafer Kurşunlu, “ Benim futbola başlamama vesile olan kişi babam oldu. 6-7 yaşlarında babamla birlikte sürekli Antalyaspor’un maçlarına giderdim. Futbol sevgisi böyle oluştu içimde. 1988 doğumluyum. 6 yaşında Antalyaspor’un altyapısında başladım futbola. Antalyaspor’un altyapısında çeşitli kademelerinde oynadım. 17 yaşında Antalyaspor’da profesyonel oldum ve A takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başladım. O dönemde takımın başında teknik direktör Yılmaz Vural vardı. Ondan sonra çeşitli takımlara kiralık olarak gittim. 
“İnşallah İlk Şampiyonluğumu Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Yaşayacağım”
Sezon başında Manisa Büyükşehir Belediyespor’a transferinin söz  konusu olduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren Zafer Kurşunlu, “ Sezon başında Manisa Büyükşehir Belediyespor’a gelmem söz konusuydu. Osmanlıspor’dan teklif gelince bir üst ligi tercih etmek zorunda kaldım. Osmanlıspor’a gelmeden önce dört sene Gümüşhanespor’da forma giydim. Orda da üç tane final yaptık. Kariyerimde hiç şampiyonluk yaşamadım. İnşallah bu sezon Manisa Büyükşehir Belediyespor’da bir şampiyonluk yaşamak nasip olur” dedi. 
“ Takıma Kısa Sürede Uyum Sağladım” 
Manisa Büyükşehir Belediyespor’a kısa sürede uyum sağladığını ifade eden ve burada mükemmel bir arkadaşlık ortamının bulunduğunu söyleyen Zafer Kurşunlu, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’da çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Yeni gelmeme rağmen takıma kısa sürede uyum sağladım. Başkanımız, hocalarımız ve takım arkadaşlarım sağ olsunlar çok cana yakın insanlar. Kamp dönemi de olumlu geçiyor. İnşallah böyle devam eder. Ben, kendimle alakalı konuşmayı pek sevmiyorum ama beni izleyenler çabuk bir futbolcu olduğumu ve hava toplarında etkili olduğumu söylerler. Eksik olduğum yönlerim mutlaka vardır. Bu eksiklerimi gidermek içinde çalışıyorum. Antrenmanlardan sonra genelde kalıp çalışmayı tercih ediyorum. 30 yaşında olsam da çok çalışıyorum. Çalışmadan olmuyor” diye konuştu. 
“ Ligin İkinci Yarısına İyi Bir Başlangıç Yapmamız Lazım” 
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi Zafer Kurşunlu, Antalya Belek kampında sözlerini şu şekilde tamamladı, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor’a oynamak için geldim. Rekabet olacak takımda, her zaman her takımda olduğu gibi. Bende şampiyonluk yaşamaya geldim açıkçası. Bu nedenle Manisa Büyükşehir Belediyespor’u tercih ettim. Lider Tuzlaspor’la aramızda olan 5 puanlık fark var. Bu 3 puanlık sistemde kapanmayacak bir fark değil. İkinci yarıda maçlar her zaman zor geçer. Ligin ikinci yarısına iyi başlamamız lazım. Seri yakalamamız lazım diye düşünüyorum. Takımda uyum sıkıntısı yok. Bende Manisa Büyükşehir Belediyespor’a katkı sağlamaya geldim şampiyonluk yolunda. İnşallah katkı sağlayacağıma inanıyorum”

Editör: TE Bilişim