Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilen ve mevcut Başkan Yıldırım Demirören’in zaferiyle sonuçlanan TFF Olağan Genel Kurulu’nu TFF’nin Manisalı yöneticisi Arif Koşar değerlendirdi. Son 8 yıldır TFF’nin yönetimlerinde yer alan Koşar, Türki futbolunun istikrarı açısından olumlu bir genel kurul yaşandığını belirtti. Başkan Demirören’in tüm Türk futbolunun takdir ettiği bir listeyle kazandığını ifade eden Koşar, “Yıldırım Demirören başkanımızla yola kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yeni yönetim kurulumuzda yer alan isimlerle birlikte ne kadar güçlü bir yönetimin olacağını görüyoruz. Türkiye’yi kucaklayan güçlü bir liste oldu. Türk futbolunun istikrarı ve daha da güçlenmesi açısından olumlu bir sonuç oldu. Biz çalışmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Türk futbolu için en iyisini yapmaya çalışacağız. Zaten 240 imza alan bir listeyle seçime girmemiz, çok iş yaptığımızı gösteriyor. Bu önemli bir şey. Bu nedenle elbette eleştiriler olacaktır, hatalara olacaktır ama doğru işler yaptığımızın en büyük kanıtı da genel kurula tek listeyle girmemizdir. Oradaki teveccüh ne kadar doğru yolda olduğumuzu da bize gösteriyor. Türk futbolu aile havasında. 240 imza da bizim aile havasında olduğumuzu gösteriyor.” diye konuştu.

RİVA, PASSOLİG, PROFESYONEL HAKEMLİK
Türkiye’de birçok ‘olmaz’ denilen projenin hayata geçirildiğini ifade eden Koşar, “Bu imkansız denilenlerin başında 30 yıldır kimsenin el atmadığı Riva Projesi vardı. Riva Tesisleri tüm dünyanın takdirini toplayan ve federasyon açısında büyük bir maddi tasarruf sağlayan önemli bir tesis. Riva Tesisleri yıllık 11 milyon dolarlık bir tasarruf sağlıyor. Bunun yanında passolig konusu var. Passolig başta FİFA ve UEFA olmak üzere tüm dünyanın önemsediği bir sistem. Biz bu sistemi en iyi şekilde hayata geçirdik. Tribünlerin daha güvenli bir yer olmasını sağladık. Bunun yanında her geçen gün artan bir seyirci sayısı da var. Bu sistem tam anlamıyla oturduğunda passoligin ne kadar doğru olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bunun yanında profesyonel hakemlik dönemini başlattık. Anadolu Üniversitesi ile birlikte hakem yetiştirme noktasında akademik eğitim dönemine geçtik. Türk hakemleri açısından gurur dolu bir dönem geçirdik. Cüneyt Çakır hocamız ve arkadaşları uzun bir aradan sonra ülkemizi Dünya Kupası’nda temsil etti. Ardından da Berlin’de UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ni yönetti. Bunlar Türkiye için tarihi olaylar. Bunlar çok olumlu ve Türk futbolunun kalitesini arttıracak gelişmeler.” şeklinde konuştu.

YENİ HEDEF FUTBOL LİSELERİ
Futbol altyapısına önem veren bir yönetim olduklarını ve bu nedenle yeni dönemde Türkiye’nin birçok ilinde futbol liselerinin açılacağını vurgulayan Koşar, “Soma’da açtığımız futbol okulu bitmek üzere. Onu kurdelesini önümüzdeki günlerde keseceğiz. Soma futbol okulu Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Bunun yanında yeni dönemde futbol liseleri projemizi de hayata geçireceğiz. Bu sene Kastamonu’da temelini atacağımız bir futbol lisesi projemiz var. Çorum Tokat ve Kırklareli’nde de projelerimiz olacak. Erzurum’da da geçtiğimiz aylarda bir projemiz olmuştu. Sporcularımız bu liselerde okul eğitimi, yabancı dil eğitimi verilecek. Bunun yanında ahlaklı birer sporcu olarak yetiştirilmeleri için çaba harcanacak. Bu okulları tüm Türkiye’de hayata geçirmek için çalışma yapacağız. Futbolumuzu ancak altyapılarımızı güçlendirerek geliştirebiliriz. Bunun için de her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.

İZMİR’İN TEK SORUNU STAT
İzmir’in stat sorunlarının olduğunu bunların aşıldığı zaman İzmir’in de büyük yol kat edeceğini kaydeden Koşar, “İzmir’in yapımız süren iki stat projesi var. Bunların ivedilikle bitirilmesi gerekiyor. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük ili. Milli maçları, Süper Kupa finallerini biz de TFF olarak İzmir’e vermek istiyoruz. Bu da bizi üzüyor. Bunun için İzmir’in farklı bir yere gelmesi lazım. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye başkanımıza da büyük işler düşüyor.

MANİSASPOR’A TESİS MÜJDESİ
Ege Bölgesi’nde 26 profesyonel kulüp olduğunu ve bu kulüpleri altyapı tesislerinin iyileştirilmesi adına dev adımlar atıldığını ifade eden Koşar, “Göztepe’nin tesisleri tamamlandı. Altay’ın bir talebi var. Tirespor’un çok güzel tesisleri var. Akhisar Belediyespor’un stat inşaatı devam ediyor. Stadın tamamlanmasının ardından tesislerle ilgili çok güzel bir projesi var. Manisaspor’un tesisi var ama Organize Sanayi Bölgemizin başkanının 40 dönümlük bir yer ayırdığı, bununla birlikte Manisa Büyükşehir Belediye başkanının, Yunusemre Büyükşehir Belediye Başkanının ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun katkılarıyla güzel bir tesis olur mu? Gerçekten çok güzel olur. Bunun için çalışmalar var. Biz TFF olarak bire bir sokaktayız. Bire bir sahadayız. Olabilecek her projede varız. Örneğin eskiden altyapıların iyileştirilmesi için kulüp başkanlarına para gidiyordu. Bu paraların transfere mi gittiği nereye gittiği belli değildi. Şimdi bizim yönetimimizle bu ihaleleri direkt TFF yapacak. Kulübün gösterdiği yere imkanlarımızı böyle aktaracağız. Bu projeler çok daha başarılı ve hızlı olacak.” ifadelerini kullandı.

“MANİSASPOR’UN DURUMU BİZİ ÜZÜYOR”
Manisa 19 Mayıs Stadı’nın da butik bir stat haline gelmesi gerektiğini ifade eden Koşar, “İzmir’le birlikte Manisa’nın da büyümesi lazım. Öncelikle Manisa 19 Mayıs Stadı’nın dört bir yanının kapatılması ve butik bir stat haline getirilmesi lazım. Yeni sezon öncesi Manisa 19 Mayıs Stadı’nın zemini komple değişmesi gerekiyor. Hem Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Savaş Duman’ın katkılarıyla yeni sezonda çok güzel bir zemin olacak. Tabi ki Manisaspor’umuzun, Turgutluspor’umuzun durumu bizi çok üzüyor. Bu takımlarımızın eski günlerine geri dönmesi lazım. Salihli’de bir takımımızın profesyonel liglerde mücadele etmesi lazım. Aynı şekilde Soma’dan da bir takımımızın bizi üst liglerde temsil etmesi lazım. İnşallah gelecekte daha güzel başarılarla beraber oluruz. Çünkü Manisa ve Manisalı bunu hak ediyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim