ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa futbolu açısından pek de iç açıcı bir sezon geçmiyor. Özellikle 3. Lig’de! Bilindiği gibi geçen sezon Turgutluspor, yıllar sonra bu lige düşmek zorunda kalmıştı. Manisa Büyükşehir Belediyespor ise tarihinde ilk kez bu ligde oynama hakkını elde etmişti. Büyükşehir ile Turgutlu, büyük umutlarla mücadele ettiği gruplarda beklenenin çok altında bir grafik çizerken, iki temsilcimiz de bitime 4 hafta kala Bölgesel Amatör Lig’e düşmenin eşiğine geldi. Büyük paralar harcayan ve önemli transferler gerçekleştirip üst liglerin hocası Levent Eriş’i takımın başına getiren Büyükşehir, 3. Lig 2. Grup’ta 39 puanla 14. sırada yer alıyor. 3. Lig 1. Grup’ta lige şampiyonluk parolası ile başlayan Turgutluspor ise 35 puanla 16. sırada yer alıyor. İki temsilcimiz de oynadıkları futbol ve havasıyla gruplarında düşmenin en büyük adayları arasında gösteriliyorlar.

İKİSİ DE DÜŞERSE BAL’A REKOR KATILIM OLACAK
Futbolseverler, iki takımın düşme ihtimalini göz önünde bulundurarak Süper Amatör Lig Play-Off ve BAL Ligi statüsünde değişiklik olup olmayacağını merak ederken, bizlerde konuyu uzmanlarına sorduk. Yaptığımız araştırmada, temsilcilerimizin küme düşmesi, bu sezon ki BAL ve Süper Amatör Lig Play-Off grubunu etkilemeyecek.  Kahreden statüye göre 2016-2017 sezonunda BAL Ligi’nde 5 takımımızın oynaması kesinleşmiş olacak. Federasyon buna göre 3 temsilcimizi bir gruba diğer 2 temsilcimizi de bir başka gruba kaydırabilir. Statüye göre BAL Ligi’nde 3 Manisa ekibinin olması gerekiyor. Ancak böyle bir düşme söz konusu olursa 3’ün üzerinde rekor bir katılımla BAL’a katılım gerçekleşecek. TFF, 2017-2018 sezonu için Manisa adına ayrı bir statü yaparak sayıyı tekrar 3’e indirecek.

2015-2016 BAL LİGİ STATÜSÜNE GÖRE: İl takımları arasında en fazla puan toplayan takım ligde kalıyor. Daha sonraki takım, Süper Amatör Lig Play-Off grubunu ikinci bitiren takımla Play-Out oynuyor. Son takım ise küme düşüyor.

2015-2016 SÜPER AMATÖR LİG STATÜSÜNE GÖRE: Birinci olan takım doğrudan Bölgesel Amatör Lig’e yükseliyor. İkinci olan takım, BAL’dan gelen ikinci takımla Play-Out oynuyor.
 
 

 
Editör: TE Bilişim