Manisaspor’da Başkan Abdullah Mergen’in yaptığı basın toplantısı, gidişatı gözler önüne serdi. Her fırsatta bu noktaya gelinmesinin sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışan Mergen, tüm sorunları bilerek geldiğini iddia ettiği yarım asırlık kulübe zarar vermeye devam ediyor

HABER ANALİZ: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’un sorunlarına bir türlü dur diyemeyen Başkan Abdullah Mergen, düzenlediği basın toplantısında iflas noktasına geldiklerini doğruladı. Oysa Mergen, kulübe başkan olduğu gün, uzatılan mikrofonlara borçların bilincinde olduğunu belirterek, camiaya bütün sorunların altından kalkacaklarının sözünü vermişti.  Geçen sezon 15 milyon liraya yakın gelir elde ederek 20’ye yakın transfer yapan ve bu sezon başında da baştan aşağıya kaliteli futbolculardan oluşan pahalı bir takım kuran Abdullah Mergen, 14 aylık süreçte 29 milyon 600 bin TL borç azalttıklarının belgeli izahını dün de yapamadı.

BU KADAR BORÇ ÖDEYEN KULÜBÜN HESAPLARI HACİZLİ OLAMAZ

Başkan Mergen, Vestel’den 13 milyon liralık borcu sildirdiklerini söylerken, geçmiş yönetimlerin bıraktığı tahribatlardan ötürü 16 milyon 600 bin TL borç ödediğini iddia ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kulübün tüm hesapları hacizli hale geliyor? İşte her şeyin bam teli burası. 14 ay gibi kısa sürede onlarca transfer yapılmış ama ne hikmetse futbolcuların teknik heyetin personelinin maaşını aylarca ödememezlik yapılması gibi çelişkiye düşülüyor? Bir kulüp başkanı nasıl oluyor da bu kadar borç ödemesine rağmen kulübün hesaplarını hacizden kurtaramıyor? Neden bu kadar iddialı kadro oluşturup kulübü borçlandırıyor? Genç bir takım oluşturulup öncelikle hacizli dosyaların ödenip banka hesaplarının açılması daha mantıklı yönetim hamlesi olamaz mıydı?

TÜM HESAPLAR ELDEN YÖNETİLEMEZ

Mergen, basın toplantısında isyan edip “Kulübe her gün icra geliyor, kimse ilgilenmiyor. Nereye el atsak, karşımıza eski borçlar çıkıyor. Bütün hesapları manuel (elle işletilen) olarak yapıyoruz” diyerek açık açık usulsüz işlem yaptıklarını vurguluyor. Tüm hesapları banka aracılığı ile değil de elden yönetebilecek düzeye gelmiş bir kulüp yönetimi, olası şaibelere de davetiye çıkarıyor.

STADYUM MESELESİ YÖNETİLEMEDİ

Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nun Manisaspor için olmazsa olmaz bir gerçeği var. Sürekli borç ödediğini iddia eden ama bunu bir türlü ispatlamayan Başkan Mergen, toplantıda stadyumun öneminin farkına yeni varmış gibi konuşuyor. Bir önceki yönetimler stat kirasını ödemediyse mevcut yönetimin de ödememe gibi bir lüksü kesinlikle olamaz. İşte buradaki rahatlık bir yere kadardı.  14 ayda 29 milyon 600 bin TL ödeyen bir yönetim, nasıl oluyor da 70 bin lira gibi küçük bir kira bedelini ödemeyip 2 milyon liralık stadyum gelirinden oluyor? Mergen’in “Namus meselemiz” dediği stadyum meselesinde; Manisaspor yönetimlerinin bu zamana kadar uyguladığı keyfi davranışlara son verip devletin çıkarına hareket eden Spor İl Müdürü Savaş Duman, kamuoyuna hedef haline getirildi. Duman’ı göreve getiren Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’da zarardan sorumlu tutuldu.

BU İNAT NİYE?

Açıklamaların genelinde çaresizliğin fotoğrafı ortaya çıkıyor. Kendisi ve yönetimi dışında neredeyse herkesi suçlayan Başkan Mergen’in bundan sonra bu mali krizi atlatması imkansız gibi görünüyor. Yönetim kurulu giderek azalan yönetimin yol yakınken Manisaspor’un önünü açması gerekiyor. Yoksa Manisaspor’u son derece kötü günler bekliyor. Unutulmamalıdır ki istifa da bir hizmettir. Bu işi yapabilecek insanlara kulübü teslim etmek de bir hizmettir.

Editör: TE Bilişim