ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI
Manisaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, büyük umutlarla transfer edilen Harry Novillo ile ilgili “takıma katkı yapmalı!” vurgusu yaptı. Novillo’nun idmanlarda gayet coşkulu ve istekli olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “O da kalitesinin farkında. Ancak benim için bireysel kaliteden önce takıma verilecek katkı önemli” dedi.

“İSTEDİĞİM KATKIYI VERİYORSA OYNAR”
Adana Demirspor maçında Novillo’yu 11’de oynatıp oynatmama konusunda henüz tam karar vermediğini belirten Karafırtınalar, bu futbolcunun idmanlardaki çalışmalarından memnun olduğunu söyleyerek,“Gayet coşkulu. İlgi istiyor. Kalitesinin farkında. Ancak benim için kaliteden önce katkı çok önemli. Bu seviyede oynayan oyuncu ile “takım savunmasına yardımcı olmalısın, geriye gelmesin’ gibi pazarlık söz konusu olmamalı. Kalitesine saygı duyuyorum. İstediğim katkıyı veriyorsa oynar. Vermezse isterse Maradona olsun fark etmez. Oynatmam. Katkı vermiyorsa yerine altyapıdan bir genç oynatırım. Bu takımın ne Novillo’yla ne de herhangi biri ile uğraşacak zamanı yok” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ TAKIM DİSİPLİNİ”
Tecrübeli teknik adam, geldikleri günden bu yana savunma prensipleri üzerine çalıştıklarını kaydederek, “Takım bir tane gol yiyor, dağılıyor. Önce bunu düzeltmemiz gerekiyor. Bir takım disiplini gerekiyor. Moralsizlik olmaması lazım. Ne olursa olsun bir takımın sahada bir duruşu olmalı. Golü bir kişiyle atabilirsin ama savunmayı tüm takım olarak yapmalısın. Rakibi karşılama, top rakipteyken nasıl hareket edeceğiz? Bu süre isteyen bir şey. Bir kerede kolay değil. Sadece bizim takımımızın değil Türk futbolunun sorunu bu. Keşke takımı bir haftada istediğim seviyeye getirebilsem” dedi.

“ARADA DİNLENMEYİ İYİ VERMEK LAZIM”
Bir günlük iznin ardından çalışmalara kaldığı yerden devam edeceklerini söyleyen Karafırtınalar, “Geldiğim günden bu yana çift antrenman yapıyorduk. Takımın fiziksel olarak toparlanması için perşembe günü izin verdim. Yoksa sahaya çıkaracak futbolcu kalmayacaktı. Arada bir, çok idman değil de dinlenmeyi de iyi vermek lazım” şeklinde konuştu.

 
Editör: TE Bilişim