ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Devre arasını fırsat bilerek Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nun anons görevlisi Tuncay Hoşgöz ile bir araya geldik. Birçoğumuzun sesini duyduğu anda ‘stattaki o ses!’ diyebileceği Hoşgöz, aynı anda hem Manisaspor hem Akhisar Belediyespor hem de Göztepe’nin maçlarında anons yapıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig’de aynı sezonda anons yapan tek isim olan Tuncay Hoşgöz, gönüllü olarak cüzi rakamlara yaptığı anons işinden büyük keyif aldığını söylüyor.

“İKİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU VE ESKİ HAKEM!”

Aslen Manisalı olan Tuncay Hoşgöz, iki üniversite bitirmiş bir anons görevlisi. Balıkesir Üniversitesi Turizm Otelcilik, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Hoşgöz, kendisini tanıtırken, “Çift diplomalıyım. Daha önce seramik üzerine özel sektörde bir fabrikada satın alma sorumlusu olarak çalıştım. 1994-1999 yılları arası futbol hakemliği yaptım. Süper Lig’de yardımcı hakem olan Volkan Narinç, Tolga Kadaz benim hakemlikten devre arkadaşlarım. Askere giderken bıraktım, onlar devam ettiler” diye söze giriş yaptı.

“5 YILDAN BERİ ARALIKSIZ ANONS YAPIYORUM”

Şu anda sadece bu işle meşgul olduğunu ifade eden Hoşgöz, Manisaspor’un Süper Lig’den düştüğü 2011-2012 sezonunda stadın ses düzenini kurarken, tanıştığı işi dışarıdan kolay görünen ancak zor bir iş olduğunu tanımladı. Tuncay Hoşgöz, “İlk olarak o sezon Manisaspor-Galatasaray maçıyla başlamıştım. Akhisar Belediyespor’da maçlarını burada oynamaya başlayınca teklifte bulundu. Daha sonra Altınordu maçlarını Manisa’da oynadığı zaman ‘bizimde işimizi halleder misiniz? dediler, ona da ‘tamam’ dedik. Bu sezon Göztepe’de rica etti. Profesyonelce ücret talebimiz olmadı. Daha çok cüzi ücretlere gönülden hareket ederek bu işi yapıyorum. Hafta sonları maçlara vaktimi ayırıyorum. 5 yıldan beri aralıksız görev yapıyorum“ dedi.

“ÇOK DİKKATLİ OLMAK LAZIM”

 

Hoşgöz, Manisaspor’un Süper Lig’deyken tribünden maçlarını izlediğini ancak sahanın içinde maç izlemenin bambaşka bir duygu olduğunu, anons yaparken çok dikkatli hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Hoşgöz, “Hakemler, futbolcular, teknik direktörler, gazetecilerle ile aynı yerdeyim. Bire bir futbolcuların sevincine ve hüznüne şahit olmak, maçtan önce maçtan sonra oyuncularla teknik direktörlerle sohbet etmek keyifli oluyor. Çok dikkatli olmak lazım. Kaçırdığım kartlar mutlaka oluyor. Uzak köşede kart çıkıyor, kime çıktığını göremiyoruz, o esnada 4. hakemden yardım alıyorum. Onlarda kulaklık olduğu için çok rahat iletişim kurabiliyorlar. Doğru bilgiyi böyle almaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar, hiçbir hakemimiz bu konuda zorluk çıkarmadı. Şu ana kadar pek hatalı anons yapmadık gibi. Ufak tefek hatalarımız olmuştur elbette” diye konuştu.

“NTİBAZONKİNZA’YI TELAFFUZ ETMEKTE ÇOK ZORLANDIM”

Maçlara gelmeden önce her iki takımın kadrolarını incelediğini, telaffuzu zor oyuncuları mercek altına aldığını anlatan Hoşgöz, “Bu oyuncular gol attığı zaman veya kart görürken, oyuna girerken veya oyundan alınırken zorlanıyorum. Mesela Akhisar’da Ntibazonkinza diye bir oyuncu vardı. İnanılmaz zorluyordu. Bruno Mombra Rosa’da var. Bruno’nun en azından kodlaması güzel. Ntibazonkinza neyse ki ayrıldı” dedi.

“GÖZTEPE’DEN İNANILMAZ BİR İLGİ VAR”

19 Mayıs Stadyumu’na gelen hemen hemen herkesin görünüş olarak değil de ses olarak kendisini tanıdığını sözlerine ekleyen Hoşgöz, özellikle Göztepeli taraftarların yoğun ilgisinden memnun olduğunu söyledi. Hoşgöz, “Herkes sesimizi tanıyor. Stattaki ‘o ses siz misiniz?’ diye soran oluyor. Tip olarak bu adam kimdir? diye bilen yok. Göztepe’den inanılmaz bir ilgi var. Hatta yeni statlarına beni götürmek istiyorlar. Gol anonslarını çok seviyorum. Taraftarların da gol anonslarına coşkuyla tepki vermesi çok keyifli. Futbolcuların adını okurken dolu tribünler olunca taraftarların ‘oley’ çekmesi inanılmaz bir şey. Son zamanlarda Manisaspor ve Akhisar’ın seyirci sayısı çok düştü. Manisaspor’un art arda küme düşmesi, şehrin heyecanını kaybetmesi bunda etken. Takımın şuan lider olmasıyla seyirci sayısı arttı. Akhisar’da ise stadın bitmemesinden kaynaklanan bir küskünlük var” şeklinde konuştu. Hoşgöz son olarak, “Aile düzenimi etkilemeye başlarsa bu işi devretmeyi düşünürüm. Ama şuanda öyle bir problemimiz yok. Zevk alarak bu işi yapıyorum. Futboldan keyif alıyorum” diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim