Manisaspor altyapısı uzun yıllardır oyuncu çıkartmak konusunda problem yaşıyor. Bu sezon bazı oyuncular  A Takım'da kısıtlı süreler bulmayı başarırken, altyapıdan bu sene A Takım'a yükselen Kağan Miray Bağış, sezonun en büyük patlamasını yaşadı. Geçen sezon ağabeyleriyle beraber idmanlara çıkan Kağan, bu sezonun ilk yarısında genç yaşına rağmen ligde Manisaspor formasıyla sahada bulundu ve kupada da 120 dakika forma giydi. Bu 2 maçta kendisini futbol piyasasına gösteren genç oyuncunun talipleri bir anda çoğalırken, genç yetenek devre arasında Spor Toto 3. Lig'in yolunu tuttu. 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Bodrumspor'da 5 maç forma giyen ve bunlardan 4'üne ilk 11'de başlayarak şampiyonluğa ulaşan takımına katkı veren Kağan Miray Bağış, takımıyla beraber şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı. Şampiyonluğunu ve bu sene yaşadığı tecrübeleri anlatan Kağan, Haber Gazetesi'nde özel açıklamalarda bulundu.
"HAYALLERİM GERÇEK OLDU"
Sezonu nasıl geçirdiğini anlatan Kağan: "Sezon başı benim için hayallerimin gerçekleşmesi gibiydi. Geçen sezon kupayı kazanan takımla beraber antrenmanlara çıkma heyecanını tatmıştım ancak forma giyememiştim. Sezon başı kampıyla beraber A Takım havasını solumak benim için önemli oldu. Örnek aldığım futbolcu ağabeylerimle beraber kampta bulunmak, onlardan tavsiyeler almak ve izleyerek öğrenmek benim için çok değerliydi. Sezon başında kendimi teknik heyete de, yönetimden takip edenlere de biraz gösterdiğimi düşünüyorum. Kariyerimin başında Manisaspor gibi Türkiye'de önemli bir yeri olan futbol takımında forma giymek çok önemliydi. Top toplayıcılığını yaptığım, çocukluğumda maçlarını izlediğim ve altyapısında forma giydiğim kulüpte maça çıkmak bana nasip oldu, resmen hayallerim gerçeğe döndü. İlk tecrübemi Türkiye Kupası'ndaki Çorum Belediyespor maçında yaşamıştım. Benim için çok özel bir maçtı. İlk maçımda uzatmalara kadar gitmek, yıllardır profesyonel olarak bu işi yapan ağabeylerimle beraber o sahada olmak çok güzeldi. Devre arasına girmeden hemen önce Şanlıurfaspor deplasmanında da bir lig tecrübesi yaşamak benim için çok değerliydi. Bu maçlar sayesinde dışarıdan da izleyici bulmuş oldum. Takımımda birçok tecrübeli ve iyi futbolcu vardı. Devre arasında böyle bir fırsat olunca değerlendirmek istedim. Daha fazla şans bulabileceğimi ve futbolcu olarak kendimi geliştirebileceğimi düşündüm. Kararımın çok da doğru olduğunu düşünüyorum. Allah bana şampiyonluk nasip etti, bu tecrübeyi bu kadar genç yaşta yaşadım, bundan dolayı çok mutluyum. Bu sezon benim için harika geçti." dedi.
"TRANSFER EDENLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARTMAMAYA ÇALIŞTIM"
Gelişiminden bahseden Kağan: "Bodrum'a gittiğim gibi artık profesyonel bir futbolcunun yapması gerektiği gibi hemen sahaya konsantre oldum. Antrenmanlarda olsun, sahada olduğum her saniye olsun elimden gelen herşeyi vermeye ve beni transfer edenlerin yüzünü kara çıkartmamaya çalıştım. Bodrumspor'da beraber oynadığım ağabeylerim bana çok yardımcı oldu. Aynı şekilde hocalarım da benim en iyimi yansıtmamı sağladı. 19 yaşımda 4 maça ilk 11 çıkma ve 3'ünde tüm maç sahada kalma şansım oldu. Şampiyonluğa oynayan bir takımda bu kadar süreyi yeni transfer olmuş, genç bir oyuncunun alması bana göre çok önemli. Her saniyesini en olumlu şekilde değerlendirmek için konsantrasyonumu hiç bozmadım. Hem futbolcu hem de bir birey olarak bu sene çok geliştiğimi düşünüyorum." dedi. 
"HER GÜN GELİŞMEM GEREKİYOR"
Manisaspor'daki durumunu da anlatan Kağan: "Ben Bodrum'a 1.5 senelik sözleşmeyle gittim, yani bu sene 2. Lig'de Bodrum'da mücadele etmeyi sürdüreceğim. Tüm konsantrasyonum önümdeki sezonun daha üzerinde bir performansla geçirmek olacak. Her sene bir adım daha almam gerekiyor, olabileceğim en iyi futbolcu olmak istiyorum. 1 sene daha sözleşmemi tamamladıktan sonra elbette Manisaspor'a döneceğim. Bu sezon ben ayrıldıktan sonra da Manisaspor'un tüm maçlarını takip ettim, hak etmediğimiz yerlere şanssızlıklarla düştük. Manisaspor'un küme düşme ihtimalinin bile bulunması beni derinden üzdü. Şampiyonluklar ve kupalar hak eden bir kulübümüz var, Süper Lig'de bulunacak kadar önemli kökleri olan bir armamız var. İnşallah Manisaspor en iyi yerlere gelir. Sözleşmemin bitiminde de umuyorum ki Manisaspor formasını yeniden giyme ve önemli bir rol alma fırsatım olur. Ben bu formayı giymeye layık olabilmek için hep çalışmaya devam ediyorum. Şu anda tatilde olsam da 1 gün ara vermedim. Hem fiziğimi hem oyunumu her gün, her saat geliştirmem gerekiyor ki o formaya layık olabileyim. Bu sene Bodrum'da şampiyonluk kazandım ancak inşallah Allah bana yuvamda da kupa kaldırmayı nasip eder. " şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim