Haber: Hakan AGAR

KUPA'YI ALAN ŞAPÇI'YA 4. HAFTA ELVEDA 

2014-2015 sezonunda BAL Ligi'nde 3 senedir aradığı şampiyonluğu yakalayan Hakan Şapçı ve Belediyespor, sonunda istediği profesyonel liglere ulaşmıştı. Sezon sonunda Şapçı'nın gönderilmesi düşünülürken genç teknik adam kaldı ancak bu birliktelik uzun sürmedi. 4. haftaya gelindiğinde ilk mağlubiyetini alan genç teknik adam, görevinden alındı, Levent Eriş koltuğa getirildi. Eriş'li ilk devre problemli geçti. İyi başladığı takımda ritmini bulamayan Eriş, yıl sonuna kadar takımını Play-Off noktasına getirdi ancak 2016, Belediyespor'a hüzün getirecekti. Yılın ilk maçında Sancaktepe'den beraberlikle dönen takım, ardından gelecek 2 maçı da kazanacak ve şampiyonluk umuduna ortak olacaktı. Her şey Bodrum deplasmanında bozuldu. 
ERİŞ DÖNEMİNİN SONU
Takım 4-0 mağlup ayrılacak, Belediyespor büyük yara alacaktı. Eriş'in koltuğu sallanmaya başlasa da, Belediye Başkanı Cengiz Ergün hocasının arkasında duruyordu. Ancak istenen ritim yakalanamadı, Bodrumspor yıkımından sonra oynanan 11 maçta Belediyespor 8 kez mağlup olarak acı sona yaklaşıyordu. Manisaspor'un da bu dönemde şampiyonluğa yürümesinden dolayı primler siyah beyazlılara kaymış, Belediyesporlu oyuncular motivasyonunu kaybetmişti. Maraş deplasmanında alınan yenilgi, Belediye'yi küme düşmeyle burun buruna getiriyordu. Ardından evinde aldığı Denizli beraberliğiyle, Belediye Maraş'ın sadece bir nefes ötesinde, küme sınırında kalıyordu. Kalan 2 maçta Belediyespor yönetimi kesenin ağzını açtı, oyuncular ateşlendi. Son maçta Gaziosmanpaşa 2-0 mağlup edilince, o hafta Maraş'ın da kaybetmesiyle Manisa BBSK, şampiyonluk umuduyla başladığı sezonda, küme düşmediği için şükrediyordu. Yeni sezon Eriş'in kendi kadro seçimleri ve transferleriyle başlayacaktı. Yönetim değişecek, Cenk Ergün yönetimin dışında bırakılacaktı. Bu sefer kimse ağzından şampiyonluk kelimesini düşürmeyecek, motivasyon üst düzeye çıkacaktı. Ancak ligin Belediye'ye yine bir sürprizi vardı; beraberlikler. İlk 5 haftada 3 kez beraber kalan yeşil beyazlılar, kaybetmese de baştan liderden uzaklaşıyordu. Ardından gelen 5 haftada sadece 1 galibiyet ve 3 beraberlik alınıyor, şu anda lider olan Silivrispor deplasmanında namağlup ünvanı düşüyordu. Sürekli beraberliklerle iyice geriye düşen Belediyespor'da, hem yönetim hem basın hem taraftar tek kişiyi parmakla göstermişti; Levent Eriş. Geçen sene 4-0 mağlup olunan Bodrum deplasmanında 2-0 geriye düşen yeşil beyazlılar, penaltı kaçırdığı maçta 2-2'yi yakalayınca yeniden şampiyonluk umudu doğdu. Ancak 1 hafta sonra her şey dağılacaktı. Küme düşme potasındaki Pazarspor, Belediye'yi evinde domine edip, kazanınca Eriş döneminin sonuna gelindi. 
YILIN SONUNDA YALÇIN MUCİZESİ
Yönetim Eriş'i gönderdiğini 1 gün sonra açıklayacak, Eriş dönemi Bodrum maçı öncesi başlayıp, 1 sene sonra Bodrum maçı sonrası bitecekti. Yılın son 2 maçında şampiyonluk ya da orta sıralar durumu oluşunca yönetim teknik heyetteki İsmail Yalçın'ı takımın başına getiriyordu. Erbaaspor deplasmanında ölüm-kalım maçına çıkan Belediye, 3-0 kazanınca umutlar yeniden yeşerdi. Yılın son maçına 18 Aralık'ta çıkan Belediye, evinde oynadığı maçın ilk yarısını Tire karşısında 2-1 mağlup bitirince umutlar yine solmuştu. İkinci yarı sahaya çıkacak yeni taktik ve oyuncular harika bir dönüşe imza atacak, 3-2 bitecek maçın sonunda kahraman İsmail Yalçın olacaktı. Şampiyonluk umuduyla başlayan 2016 yılı küme düşmemeye sevinerek başlamış ve devre arasına 4. sırada giren bir Belediyespor'la tamamlanmıştı. 10 Ocak 2016'da Sancaktepe deplasmanında alınan 1-1'le giren yeşil beyazlılar, kapanışı enfes şekilde 18 Aralık'ta aldığı 3-2'lik Tire 1922 maçıyla yaptı. 2017 yılının ilk maçına 15 Ocak'ta evinde HAESK karşısına çıkacak Belediye, sezonun kapanışını 30 Nisan'da yapacak. 2017'nin Manisa BBSK'nin şampiyonluk yılı olup olmayacağını, önümüzdeki günler gösterecek. 
Editör: TE Bilişim