Ülkemize altın madalya ile dönen milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı'yı İzmir Havalimanı’nda ve Manisa girişinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri ve sporcuları tarafından Türk bayraklarıyla karşıladı. Ardından şehir turuyla Cumhuriyet Meydanı'na gelen Ayşe Begüm Onbaşı, burada Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, sporcular ve Mehter Takımı’nın görkemli gösterisiyle karşılandı. Ayşe Begüm Onbaşı, coşkulu törenin ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Aytaç katıldı. Elde edilen başarıyla büyük bir gurur duyduklarını belirten Vali Karadeniz, şampiyon sporcuyu tebrik etti Vali Karadeniz ve Başkanvekili Güzgülü Ayşea Begüm Onbaşı’ya altın madalya takdim etti. 
Takımla birlikte güzele başarılar elde ettiklerini ve altın madalya ile döndüklerini ifade eden Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı, destek olan herkese teşekkür etti. Onbaşı hangi spor olurla olsun insanların çok çalışıp o sporu sevmesi gerektiğini kaydetti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Onbaşı, antrenörü eşliğinde yeni antrenman programlarını başlayacağını söyledi.  Onbaşı, önümüzdeki dönemde Avrupa Şampiyonasına katılacaklarını belirterek, hedefinin altın madalya kazanmak olduğunu ifade etti. 
Antrenörü Mehmet Ali Ekin, 3 yıldır bugüne hazırlandıklarını ifade etti. Zorlu bir süreçten geçtiklerini ve hedeflerinin İstiklal Marşını okutmak olduğunu vurgulayan Ekin, bunu başardıklarını ve yeni madalyaların geleceği müjdesini verdi. 
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Ayşe Begüm Onbaşı’nın Kerem Kamal’dan sonra dünya şampiyonluğunu yaşadığını belirtti. Bu tür başarıların geleceğini kaydeden Öztürk, Spor Şehri Manisa yolunda ilerlediklerini açıkladı.
 

AYŞE BEGÜM ONBAŞI KİMDİR?

2001 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelen Ayşe Begüm Onbaşı, sporla henüz 3 yaşındayken tanıştı. O günlerde Akhisar’da bale eğitimi alan başarılı sporcu, İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekmesiyle birlikte, hocasının ailesini yönlendirmesi sayesinde cimnastiğe yöneldi. Sporcu bir aileden gelen Ayşe Begüm, haftanın 5 günü evinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki antrenman salonuna giderek sporunu geliştirip, zaman içinde dünya çapında bir cimnastikçiye dönüştü. 2015'te Meksika'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda 12 - 14 yaş grubunda mücadele veren başarılı sporcu, burada dünya üçüncüsü oldu. 2016’da Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ise 15 - 17 yaş grubunda altın madalyayla ülkemize dönerek, yeteneklerinin ve çalışmalarının karşılığını almayı başardı. Ayşe Begüm, 2018'de Portekiz'deki Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş grubunda üçüncülük elde etti. 2019'da ise Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Aerobic Cimnastik Şampiyonası'nda dördüncü olurken, Portekiz'deki Aerobik Cimnastik Dünya Kupası'nda birinciliğe ulaştı. Son olarak da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 1. olarak ülkemize büyükler kategorisindeki ilk altın madalyayı kazandırdı. Dünya Şampiyonaları dışında yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı etkinliklerde 60’ın üzerinde madalya sahibi olan Ayşe Begüm, ülkemizin en çok gelecek vadeden sporcuları arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim