Futbolda kimin kazanacağına hakemin son düdüğünün karar verdiğini ifade eden tecrübeli teknik adam kendilerine yönelik eleştirilere de cevap verdi. Eriş, “Bizi eleştirecek, beğenmeyecek birisi varsa oda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kulüp Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizdir. Onların bu konuda üzüntülü olmalarına sonuna kadar saygı duyarım. Ama diğer tarafta hiçbir şeyi başaramamış, dışarıdaki insanların söylemlerine güler geçerim” dedi.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup 31. Hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Adliyespor ile karşılaşacak olan Manisa Büyükşehir Belediyespor, bu maçın hazırlıklarına M.K.E Ankaragücü Tesisleri’nde devam etti. Isınma hareketlerinin ardından çift kale maç ile tamamlanan antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Levent Eriş önemli konulara değindi. Geride bıraktıkları Ofspor müsabakasını bazı kesimlerin kader müsabakası olarak değerlendirdiğini ifade eden Eriş, “Tabi bu maçlar bizim içi stratejik maçlardı. Bunu iyi kullanmamız gerekiyordu. Çünkü bu takımların bize karşı puan kaybetmesi durumunda beklentilerimizi üst düzeye çekecektik. Grupta fikstür avantajı olan tek takım Ofspor’du. Bu avantajı da lehimize çevirecekken maalesef son 8 haftada rakiplerin puan kaybetmesini bekleme durumuna geçtik. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Süper Ligde bile takımlar haftada üç maç oynamazken, biz 3. Ligde bir haftada üç maç oynama durumuna geldik. Bu zor bir planlama. Bu planlamanın yapılması manidar olarak görüyorum” dedi. Ofspor maçını yöneten hakemden övgüyle bahseden Eriş, “Müsabakada başarılı bir hakem vardı. Her iki takımada eşit duran bir hakemdi. Bu 3. Lig için bizleri sevindiren bir durum oldu” diye konuştu.
 
“Deplasman Karnemiz Kötü”
 
Önlerine zorlu Adliye maçı olduğunu hatırlatan Eriş, “Tabiî ki morallerimiz bozuk. Ama futbol son ana kadar mücadele edilmesi gereken bir oyun. Kimin ne zaman kazanacağını hakemin en son düdüğü belirleyecek. Deplasman karnemizin çok kötü olduğunu söyleyebilirim. Deplasmanda alacağımız puanlar bizi farklı noktalara getirebilirdi. Ancak son dört deplasmandan mağlubiyetle ayrılarak hoşlanmadığımız bir durumla karşılaştık. Demek ki bunlar yaşanıyormuş. Adliye maçını kazanmamız durumunda aslına bakarsanız Of deplasmanından alacağımız bir puanın bile üzerinde bize getirisi olacaktır. O zaman Adliye ile aramızdaki durum farklılaşacaktır. Biz son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
“İnsanların Beklentilerini Biliyoruz”

İnsanların beklentilerinin büyük olduğunu bildiklerini dile getiren tecrübeli teknik adam, “İsmimiz, cismimiz Büyükşehir Belediye Başkanımızın sağladığı büyük imkânlar, başkanımızın futbol geçmişinin farklı olması, geçmişte tarih yazması bu takımında yeniden tarih yazacağı anlamına geldi. Ama bazen istedikleriniz olmuyor. Şu bilinmeli ki biz bu takıma üç aylığına gelmedik. Bu bir proje takımıdır. Gönül isterdi ki sezon başında olmuş olsaydık. Devre arasında 12 oyuncuya ihtiyaç duymadan iki üç takviye ile yürüyebilirdik. Maalesef böyle olmadı. 12 oyuncu almak zorunda kaldık. Bunların hiçbiri sığınılacak, bahane aranacak şeyler değil. Sadece takım olmanın ne kadar zor olduğunu anlatmak istiyorum. Bu süreçte görülen kartlardan dolayı 12 oyuncunun hepsini bir araya getiremedik. Zaten ilk devrede istediğimiz bir kadro yoktu” dedi.
 
“Burada Profesyonelliğin Oluşumu İçin Uğraşıyoruz”
 
Takım olarak her şeyin üzerinden gelecek güce sahip olduklarını belirten Eriş, “İlk defa çıktığımız ligde bütün imkânlarımızı zorluyoruz. Bal liginden profesyonel lige çıkmak kolay değil. Burada profesyonelliğin oluşumu için uğraşıyoruz. Zamanla her şey netleşecektir. Manisaspor geçmişte her şeyi hemen yapamadı. O süreçte de zor koşullarda mücadele ederek bir yerlere gelmiştik. Bugün örneklerini görebiliriz.  Üst liglerde çok büyük paralar harcayıp kaldı ki biz çok büyük paralar harcamadık. Bununda altını çizmek istiyorum. Yani biz son derece duyarlı bir takım kurmaya çalıştık. İsmimize, hatırımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün varlığına itaat ederek gelen çok oyuncumuz var. Yeni çıktığımız ligde öyle çokta üzülecek,  hayıflanacak, perişanız eyvah çıkamadık durumunda değiliz. Elbette beğenenler beğenmeyenler olacaktır. Beğenmeyenlerde geçmişte profesyonel anlamda ne başarmışlar buna bakacaklar” diye konuştu.
 
“Söylemlere Güler Geçerim”
 
Teknik Direktör Levent Eriş konuşmasının sonunda, “Burada beğenmeyecek birisi varsa oda Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Kulüp Başkanımız Cenk Ergün ve yönetim kurulu üyelerimizdir. Onların bu konuda üzüntülü olmalarına sonuna kadar saygı duyarım. Ama diğer tarafta hiçbir şeyi başaramamış, dışarıdaki insanların söylemlerine güler geçerim” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Editör: TE Bilişim