Haber: Ahmet Ünsal

    Bedensel Engelli ve Özel çocuklardan oluşan engelli yüzücüler aileleriyle birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Atatürk Spor Kompleksinin içinde yer alan kapalı yüzme havuzuna kendilerine tahsis edilen servislerle taşındılar.
   Atatürk Spor Kompleksi Sorumlusu Ömer Acaröz ve ekibinin ev sahipliğini üstlendiği kapalı yüzme havuzundaki etkinliğe Gençlik ve Spor Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu,Okul Sporları Şube Müdürü  Şube müdürü Fatih Umut Altınışık, Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal,Trafik birimleri,Yunus ekiplerinden oluşan Toplum Destekli Şubesindeki organizasyonlardan sorumluları Solmaz Suçsuz,Erdem Erinç ve engelli çocukların aileleri ile Spor Lisesi öğrencileri katıldı.
   35’e yakın Bedensel Engelli ve Özel çocuklardan oluşan yüzme yarışlarında sporcular Bedensel Engelli Antrenörleri Nurettin Karanarlık, Elif Gökarslan, Hazel bülbül nezaretinde kıyasıya yarıştılar.
   Engelli yüzücüler,havuzda kulaç atarken türübinlerdeki destekçileri anne ve babalar ise tezaüratlarıyla çocuklarına moral verdi.
   Yarışların sonunda sporculara altın madalyalarını Atatürk Spor Kompleksi Sorumlusu Ömer Acaröz, Antrenörleri Nurettin Karanarlık, Elif Gökarslan, Hazel bülbül ve Toplum Destekli polis memurları verdi.
   Manisa Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy’un engelli yüzücüler için yolladığı sırt çantası,anahtarlıklar sporculara dağıtıldı. 
   Madalyalarını sıkı sıkı tutan engelli yüzücüler, kendilerini bekleyen pastalı sürpriz için Atatürk Yüzme Havuzu fuayesindeki salona geçtiler.
    Sporcular ve aileleri burada “ 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüz Kutlu Olsun” yazılı dev pastayı alkışlar eşliğinde kestiler.
   Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal ise “3 Aralık Dünya Engelliler gününde sporcularımız günün önemiyle ilgili yüzme yarışlarında çifte mutluluk yaşadı.Bu günü hazırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyoruz.Ayrıca sporcularımızı bu anlamlı günlerinde unutmayan Manisa Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy,Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Gülü Kaçar ve tüm ekibine de şükranlarımızı iletiyoruz.Yarışma sonrasında sporcularımız ve ailelerimize pasta sürpriz inde bulunan Gençlik ve Spor Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu’ya teşekkürler ediyoruz.Bu çocuklarımıza imkan tanındığı sürece onların başaramayacağı hiçbir şey olamadığını böylece gözle görünmüş oldu.Bu sporcularımız kendi branşlarında milli takım düzeyine kadar çıktılar.Bundan sonraki amacımız ise Milli Takıma verilecek sporcu sayısının arttırmanın ötesinde dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda ülkemizi gururlandıracak başarılara imza atmalarını bekliyoruz.Bu çocuklarımız bunu başaracak durumdalar” dedi.

Editör: TE Bilişim