Geçtiğimiz yıl ligde oynadıkları tüm maçları kazanarak, önemli bir başarı elde eden Manisa İşitme Engelliler Futbol Takımı, yükseldikleri 1. Lig’de de şampiyonluğu hedefliyor. Sessiz şampiyonlar, geçen yıl kazandıkları şampiyonluk kupası sevincini Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile paylaştılar. Duman, başarılı sporcuları Hercai Kafe’de ağırlayarak, mutluluklarına ortak oldu. 

“BEN ENGELLİLERİN ALDIĞI HER BAŞARIYI ÇOK ÖNEMSİYORUM“

Türkiye İşitme Engelliler Futbol 1. Lig’de mücadele eden Manisa İşitme Engelliler Futbol Takımı’nın, Manisa 8 Eylül Stadı’nda Denizli İşitme Engelliler Futbol Takımı ile oynayacakları maç öncesi, kahvaltıda bir araya gelen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak engellilere her alanda verdiğimiz destek hem maddi hem manevi bir şekilde devam etmekte.  Geçen senede il temsilcimiz Bilal beyle de görüşmelerimiz neticesinde ihtiyaçları olan desteği veriyoruz imkanlarımızı onlara sunma adına görev atlettik kendimize ve onlarda bu yaptığımız destekleri gerçekten boşa çıkarmadılar ve güzel bir şampiyonluk getirdiler. Ben o anlamda hepsini tebrik ediyorum. Emeklerine sağlık, yüreklerine sağlık diyorum. Bu bir anlamda da sessiz şampiyonluk oluyor. Tabi şuanda Türkiye’de işitme engelliler spor federasyonuna, görme engelliler spor federasyonuna, bedensel engelliler spor federasyonuna ve özel sporcular spor federasyonu olmak üzere dört tane engellilerle ilgilenen federasyonumuz var. İşitme engelliler spor federasyonu bu anlamada güzel işlere imzalar atıyorlar ve bu çocuklarımızı her platformda destekliyorlar. Bizler taşrada elimizden geldiği kadar o destekleri sürdürüyoruz. Bu günkü Denizli ile yapacakları maç öncesinde kendilerine moral kahvaltısın düzenledik. İnanıyorum ki bu maçta iyi bir galibiyet alarak bu ligde de başarılı bir şekilde yukarılara çıkıp inşallah süper ligde de oynamayı nasip eder. Ben engellilerin aldığı her başarıyı ya da yaptıkları her aktiviteyi ayrı bir önemsiyorum ve normal insanlarda daha büyük bir haz duyuyorum gerçekten onların yaptıkları işleri kendim gördükçe. Dertleriyle dertlenmeyi bildiğimiz için daha çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Başarıların devamını diliyorum teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“MÜDÜRÜMÜZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Sağır ve Dilsizler Koruma ve Kalkındırma Derneği Gençlik Spor Kulübü Başkanı Bilal Cansu da“ Bir sene önce bu çocuklarımız 2. Lig’de futbol oynadılar. Bütün maçlarını kazanarak şampiyon oldular. Şampiyonluk kupasını kazandılar ve bir sene önce tesislerde antrenman ve konaklanma konusunda bize Sayın İl Müdürümüz maddi ve manevi çok destek oldu. Bizde bugün oynayacağımız maç öncesi müdürümüzle bir araya gelmek istedik. Müdürümüz de bizleri kırmayıp böyle bir kahvaltı düzenledi. Desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz. Biz de sporcularımızla beraber aldığımız kupayı kendisine getirerek teşekkür ettik. Başarı ve mutluluğumuzu kendisiyle paylaştık.” dedi.  

Düzenlenen kahvaltının ardından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Manisa 8 Eylül Stadı’na gelerek, her iki takım oyuncularına başarılar diledi. Maçı da tribünden izleyen Duman, takımlara destek verdi.  İlk lig maçında Manisa İşitme Engelli Futbol Takımı, Denizli İşitme Engelliler Futbol Takımı’nı 3-2 yenerek, lige galibiyetle başladı.

 

 

Editör: TE Bilişim