Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş DUMAN bir ilk e daha imza attı ve 3 Büyük Kulübü bir araya getirdi. İzmir ilinin Cimnastik Branşında en büyük kulübü olan Şavkar Spor Kulübü ile Manisa Magnet Gençlik Spor Kulübü ve İl Gençlik Spor Kulübünü Cimnastik Branşında bir araya getirdi.

Şavkar Spor Kulübü yönetim Kurulu Başkanı Yalçın AŞKIN, Magnet Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hüseyin SUREL, Rus ve Ukrayna’dan gelen Antrenörler ile Sporcular Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş DUMAN’I ziyaret ettiler.

GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Manisa’da Cimnastik branşına çok önem verdiğini dile getiren Savaş DUMAN, Cimnastiğin branşları olan Artistik Cimnastik, Ritmik Cimnastik, Trampolin Cimnastik ve Aerobik Jimnastik branşlarında ilimiz adına ulusal ve uluslararası Platformda daha iyi noktalarda olmak istediğini belirtti. Cimnastik sporunun bütün branşlarında faal olmayı hedefleyen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş DUMAN, Cimnastiğin bütün branşlarında faal olan ve Olimpiyatlara sporcu gönderen Şavkar Spor Kulübü ile bir araya gelerek, gelecek için planlamalarda bunduklarını söyledi.

Cimnastik Branşının çok önemli olduğunu dile getiren Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş DUMAN, Cimnastik Branşında Manisa’da bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Yabancı antrenörleri Manisa’mıza kazandırdık.

HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARA MANİSA’DAN SPORCU GÖNDERMEK

DUMAN; Performans anlamında ise İl Gençlik Spor Kulübü olarak Cimnastik Branşında geleceğe daha sağlam adımlar atmayı hedeflediğini ve Artistik Cimnastik’te alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, Trampolin Cimnastik Branşında yarışmalara sporcu gönderdiklerini aynı zamanda bu üç büyük kulübü bir araya getirerek ortak çalışma şeklinde Ritmik Cimnastik’te RUS Olga NEHOVSKA ve Aerobik Cimnastik’te ise UKRAYNA’lı Oksana STEPANYUK ile beraber çalışmalar yapılacağını, böylece Cimnastik branşında Manisa’dan da Olimpiyatlara sporcu gönderilmesinin hedeflendiğini belirtti.

SPORUN TEMELİ CİMNASTİK

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş DUMAN bizim görevimiz, halkımıza sporu sevdirmek, daha fazla kişiye spor yaptırmak ve Manisa ‘da lisanslı sporcu sayısını arttırmak olduğunu söyledi. Bununla beraber Cimnastik Branşının sporun temeli olduğuna vurgu yapan DUMAN, hangi branşı yaparsa yapsın temelinde Cimnastik alt yapısı olduğunda, sporcuların daha başarılı olduğunu belirtti. Çünkü Cimnastik branşı çocukların zekâ gelişimine katkıda bulunduğu gibi, kemik ve kas sistemini erken yaşta güçlendirip, esnekliği arttırarak ileride doğabilecek sakatlıkların da önüne geçilebileceğini söyledi.

SPOR MERKEZLERİMİZE DAVET EDİYORUZ

Duman son olarak Manisa halkını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor merkezlerine davet ederek, Gençleri gençlik merkezlerimize ve küçük yaştaki çocukların ise Cimnastik temeli ile spora başlamalarını istediğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilişim