ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor, Holosko’nun menajerlik şirketi parasını tam 8 yıl aradan sonra ödemek zorunda bırakılıyor! Tam da 2.2 milyon lira! Bu parayla neredeyse bir takım bile kurulabilecekken Manisaspor yok yere paralarla heba ediliyor. Dönem yöneticilerinin akıl almaz transfer anlaşmaları, Manisaspor’u adeta uçuruma sürüklerken, zamanında Beşiktaş’ta yaptığı icraatlarla büyük eleştiri konusu olan Yıldırım Demirören yönetimi, genel kurulda ibra edilmesine rağmen mahkemeye yapılan itiraz sonucu ibra edilmemişti.

BJK’DE 2008 YILINDAKİ İBRA MAHKEMEDEN GERİ DÖNMÜŞTÜ

Bilindiği gibi Beşiktaş Kulübü’nün 2008 yılında yapılan yıllık olağan idari ve mali genel kurulunda Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetim kurulunun ibrası, mahkeme kararıyla iptal edilmişti. İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Beşiktaş Kulübü’nün 24 Şubat 2008 tarihinde yapılan yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında alınan yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibrasının iptaline ilişkin açılan davayı kabul etmişti. Mahkeme, Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetim ve denetleme kurulunun ibrasına ilişkin kararları iptal ederken, Beşiktaş’ın dönem yöneticilerinden alacakların tahsili yeniden gündeme gelmişti. Demirören gelen tepkiler sonrası kendi döneminden borçlardan sorumlu tutulmuş ve 103 milyon liralık alacağını kulübe hibe etmişti.

MANİSASPOR MENFAATİ İÇİN İTİRAZ ETMEK YETERLİ!..

Manisaspor’un haziran ayında yapacağı kongrede Başkan Abdullah Mergen’in yeniden aday olması gündemde. Ayrıca birkaç adayın daha Mergen’e rakip çıkması beklenirken, mevcut yönetimin ibra edilmemesi için bir veya birkaç üyenin itiraz etmesi yeterli olacak. Herhangi bir üyenin konuyu mahkeme taşıması, tıpkı Demirören örneğinde olduğu gibi mevcut yönetimin de ibra edilmemesi anlamına geliyor. Bilindiği gibi mevcut yönetimin denetleme kurulu üyelerinin büyük bir bölümü, denetimle ilgili şeffaf bir ortam bulunmadığını iddia ederek istifa etmişti.

Editör: TE Bilişim