Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Grandmedical Manisaspor teknik direktörü Fatih Tekke takım savunmasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
“MEVKİSEL VE OYUNSAL ANLAMDA PROBLEMLERİMİZ VAR”
Sözlerine Denizlispor maçını değerlendirerek başlayan Fatih Tekke; “Özellikle oyuncularımın ilk yarı için aşırı istek ve arzuları oyunun başında bize zararı oldu. Aceleci davrandık. Dolasıyla oluşan dengesizlikten kalemizde golü gördük. İkinci yarı üzerimizden gerginliği atınca oyuncularımın kendilerine güveni geldi. Ciddi anlamda yetenekli oyuncularımız var. Biraz daha takım savunmasında hata yapmazsak bu ligde birçok takımı zorlayacağımızı düşünüyorum. Dolasıyla ikinci yarı oyuna giren oyuncularında katkısının oldukça fazla olduğunu düşünüyorum. Ama mevkisel ve oyunsal olarak problemlerimizin olduğu aşikar. Genel hatlarıyla bir değerlendirme yaparsam istediklerimizin hepsinin olması şu aşamada mümkün değildi” dedi.
“OYUNDAN HİÇ KOPMADIK”
Sözlerine devam eden Fatih Tekke; “Çalıştığımız yerden de çıktı. Fırsatları bulduk. Değerlendiremedik. Totalde baktığımız zaman golün haricinde Denizlispor takımına karşı ciddi bir pozisyon vermedik. Takım olarak savunmada doğru durduğumuz anlarda, top bizim ayağımızda kaldığı anlarda çok daha tehlikeli bir takım olacağız. Tabi takım olarak bazı alışkanlıklarımız var bunları bir anda yok etmek kolay değil. Ama ilk maç için olumlu taraflarımıza bakacak olursak istek ve arzumuz üste seviyedeydi. Oyundan hiç kopmadık. Bunlar artılarımızdı” dedi.
“BAKAKİ DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ SAHAYA YANSITAMADI”
Denizlispor maçında ilk on bir başlayan Bakaki’nin istediklerini sahaya yansıtamadığını ifade eden Fatih Tekke; “Bakaki’yi tercih etmemde ki en önemli özellik Denizlispor’un stoperleri ile ön libero arasında oluşan boşluğu değerlendirmekti. Bakaki ile savunma hattını geriye çekmeyi hedefledik. Ama olmadı. Sesimin kısık olması da bu yüzden. Bu düşüncelerimizi sahaya yansıtamadık” dedi.
“ELİMİZDE NE VARSA ONU KULLANACAĞIZ”
Mustafa Sevgi tercihi ile ilgili gelen soruya da cevap veren Fatih Tekke; “Mustafa sevgi gibi ayağı iyi olan oyuncumuzu orta sahada kullanmak istedik. Pas kalitemizi artırsın diye ama bunda da istediğimizi almadık. Mevkisel olarak topla fazla bulaşamadığından etkili olamadı. Tabi kadro derinliği ile ilgili de sıkıntılarımız olduğunu sizlerde net bir şekilde görüyorsunuz. Elimizde ne var onu kullanmaya çalışıyoruz” dedi
“SAVUNMADA DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”
Takım savunmasının önemine dikkat çeken Fatih Tekke; “Savunmada biraz daha dikkatli, daha doğru temas ve duruşlarla TFF 1.Lig’de etkili bir takım oluyorsunuz. Zaten bu ligde topu size veriyorlar. Çok bariz hata yapmazsanız bu ligde topla oynama fırsatınız oluyor” dedi
“ŞARTLAR GEREĞİ 2 YABANCI HEP DIŞARIDA KALACAK”
Billal Sebaihi’nin Denizlispor maç kadrosunda olmamasıyla ilgili gelen soruya cevap veren Tekke; “Bizim 7 yabancımız var 5’i kullanmak zorundayız. Kurallar böyle diyor. Ben oyuncularımı da söyledim. Her koşulda hepsi çok iyi de olsa 2 kişi tribünde olacak. TFF’nin koyduğu kurallar net. Biz de bu durumda bazen takıma uygunluk bazen de rakibe uygunluk derecesine göre tercihler yapıyoruz. Dediğim gibi birileri mecburen dışarıda kalacak. Bu haftada Billal Sebaihi dışarıda kaldı. 7’nin 7’sini kullanma şansımız yok” dedi.
“METİN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Metin Yükel’i yedek bırakmasıyla ilgili gelen soruya cevap veren Fatih Tekke; “Metin’i yedek bırakmam benim tercihim. Herhangi bir sakatlığı yoktu. Ama sonradan oyuna girenler bu maç katkı yaptı. Bunun tersi olsa başka şeyler konuşurduk. Biz bu çocuklarda burada bir zaman geçiriyoruz. Metin bizim için çok önemli. Bizim kaptanımız. Oyunun belli bölümlerinde kopma anlarında kullanabileceğiniz oyuncular vardır. Ama bu maç için Metin’i tercih etmedik ama bu diğer maçlarda tercih etmeyeceğimiz anlamına gelmez” dedi.
“GALİBİYET SERİSİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Kimin oynayıp oynamadığından ziyade takım olarak ne yaptıklarının önemli olduğunu ifade eden Fatih Tekke; “Bizim için gerekli olan şu oyuncu oynadı bu oyuncu oynamadıdan ziyade özgüvenimizi geri getirecek bir galibiyet serisi. Buna ihtiyacımız var. İsimlere çok takılmayalım. Takım halinde iyi oynamaya ihtiyacımız var. Hücumsal olarak rakipleri zor duruma düşürecek oyuncularımız mevcut ama takım savunmamızda çok büyük problemler var. Bu sorunları her geçen gün çalışarak aşacağız. Takım savunmasında doğru durduğumuz anda hücumsal olarak daha aktif olacağız. Takım savunmasını doğru yapan, top ayağındayken sahayı doğru kullanan, sadece topa odaklı bir oyun değil arkadaşına göre pozisyon alabilen ve kurgulayan, bunu da pası kaliteli olarak yapabilen bir takım oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
“2 PUAN KAYBETTİK”
Denizlispor maçında galibiyeti kaçıran taraf olduklarını vurgulayan Fatih Tekke; “Denizlispor maçında alınan bir puanı yeterli görmedim. İki puanı kaybettik diyebilirim. Yakaladığımız pozisyonlar vardı değerlendiremedik. Ama yenilmemekte mutluluk verici. En azından ikinci yarıda sergilediğimiz futbol bize umut verdi. Net bir şekilde söyleyebilirim ki 2 puanı kaybeden taraf bizdik” dedi
“ZORLU BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR”
Son olarak hafta sonu oynanacak Akın Çorap Giresunspor maçı ile ilgili konuşan Fatih Tekke; “Önümüzde ciddi bir maç var. Takımımızda değişiklikler olabilir. Oynayacağımız takımın kalitesi çok önemli. Giresunspor şampiyonluğa oynayan bir takım. Seyirci, zemin, rakip taraftar bizi zorlayacaktır. Beni heyecanlandıran taraf şu takımımda iyi ve fark oluşturan oyuncularım var. Yeter ki bu istek ve arzuyu biraz daha dengeli sahaya yansıtabilirsek Giresun deplasmanına iyi bir sonuçla dönebiliriz” diyerek sözlerine son verdi

Editör: TE Bilişim