Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, takımının iyi bir maç çıkardığını belirterek, "Elbette bazı eksiklerimiz var. Futbolcularımız bu eksiklerini tamamladığı zaman daha iyi oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Çok çalışmamız gerekiyor" dedi. 

Bir gazetecinin Akhisar Belediyespor’da ilk maçına çıktığı için heyecanlı olup olmadığı ve takımı nasıl bulduğu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Carlos, “Aslında ilk maçtan dolayı biraz heyecanım vardı. Ama hakem bizim olan penaltımızı vermedi. Kendi hatalarımızdan 2 tane gol yedik. Bunları zamanla aşacağımızı inanıyorum. Takımı iyi buldum. Eskişehirspor’a karşı iyi de pozisyon bulduk” diye konuştu.

Hakemin maçta çok sayıda kart kullanmasıyla ilgili soru üzerine ise Carlos, “Hakem daha çok kendini öne çıkarmak istedi. Çok gereksiz kartlar gösterdi bence. Maçı çok fazla durdurdu. Oyunu akışına bıraksaydı daha farklı bir maç olurdu diye düşünüyorum. Kendisini çok iyi tanıyorum ve Türkiye’nin en iyi hakemlerinden bir tanesidir. Fakat bugün kendisini ön plana çıkartmak isteyince hata yaptı. Bugün gününde değildi ama kendisini severim" cevabını verdi.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Heinz Skibbe, Türkiye düşünün mağlubiyet ile değil de bir puanla başlamış olmasının kendisini sevindirdiğini belirterek, güzel bir maç olduğunu dile getirdi. Skibbe, “Maçın ilk devresinde ofansif anlamda istediklerimizi yapamadık ama 1-0 öne geçtik. Maalesef bu üstünlüğümüzü koruyamadık. İlk devrenin bitmesine gol yedik ve daha sonra durum 2-2 oldu. Öncelikle hakemimizi kutlamak istiyorum. Maçın ilk 25 ve son 25 dakikasında rakibimiz bizden iyiydi. Onları kutlamak istiyorum. Eski öğrencim olan Bilal Kısa’ya da biraz sitemim var. Çok üst düzey bir futbolcu. Serbest vuruştan güzel bir gol attı. Akhisar Belediyespor’da gelişimini takip ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Hakemin maçı yönetimiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Skibbe, “Mücadelenin çok bol olduğu bir maçtı. Hakem maça hakimdi. İkili mücadele açısından çok yoğun ve çok sert mücadeleler vardı. Özellikle Bilal ve Lawal’ın pozisyonları vardı. Çok kritik anlardı, pozisyonlardı. Ama bana sorarsanız süper lige yakışır bir maç oldu, hakem de maça hakimdi" dedi.

Editör: TE Bilişim