Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Toto 3. Lig’in 7. Haftasında konuk ettiği Sakaryaspor ile 0-0 berabere kaldı. 90 dakika boyunca rakibine pozisyon şansı tanımayan yeşil-beyazlılar, yakaladığı pozisyonları da değerlendiremeyince 1 puana razı oldu.  
Spor Toto 3. Lig 2. Grupta zirve mücadelesi veren Manisa Büyükşehir Belediyespor, ligin 7. Haftasında Sakaryaspor ile karşılaştı. Mümin Özkasap Stadı’nın zemini bakımda olduğu için Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün ile birlikte yönetim kurulu izledi. Kapalı tribünü dolduran yüzlerce taraftar Büyükşehir Belediyespor’a destek verirken, Sakarya’dan gelen az sayıda taraftarda Gediz kale arkası tribününde takımlarına destek verdi. Mücadeleye her iki takımda kontrollü başladı. Karşılaşmada ilk tehlikeli atak 11. Dakikada ev sahibi takımdan geldi. Gökhan’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Hakan’ın yerden pasında Cüneyt ceza sahası içerisinde topu ıskalayınca mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Maçın 14. Dakikasında Gökhan’ın kullandığı korner atışında Kaan Ergün topu kafayla kaleye gönderdi. Sakaryaspor defansı topu son anda çizgiden uzaklaştırdı. Baskılı oynayan Manisa Büyükşehir Belediyespor konuk ekibe pozisyon şansı tanımazken mücadelenin ilk yarı 0-0 eşitlikle geçildi. İkinci yarıda da etkili bir oyun sergileyen Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Gökhan 61. Dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Cüneyt topu Gökhan’ın önüne bıraktı. Gökhan’ın vuruşunda top kalecide kaldı. Oyuna Tahir ve Samet’in de dâhil olmasıyla birlikte baskıyı iyice arttıran yeşil-beyazlılar yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Konuk Sakaryaspor maçta en tehlikeli atağını 90+3. Dakikada geliştirdi. Topla buluşan Hacı Ömer ceza sahasına girer girmez sert vurdu Büyükşehir Belediyespor kalecisi Cihan ayaklarıyla topu kornere gönderdi. Geriye kalan dakikalarda da mücadeleden gol sesi çıkmayınca maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu sonuçla puanını 12 yaparak 7. Sırada kalırken, Sakaryaspor ise 11 puanla 8. Sırada kaldı. Büyükşehir Belediyespor ligin 8. Haftasını BAY takım olarak geçerken, ligin 9. Haftasında Antalya ekibi Kemerspor 2003’ün konuğu olacak. 

Sakaryaspor ile oynadıkları maçın ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, sıcak havaya rağmen oyuncularının gösterdiği performanstan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, “Bunu göreve geldiğimiz günden bu yana söylüyorum. Ama bugün rakibimize hiç pozisyon vermedik. 90+3. Dakikada yakaladıkları tek bir pozisyon var. Oyuncularım başarılı bir savunma anlayışı gösterdiler. Onun ötesinde de hücumda bir o kadarda etkisizdik. Yakaladığımız pozisyonlar var ama kazanmak için yeterli değildi” dedi.

Teknik Direktör Levent Eriş, hücum yolarında zenginliklerini arttırmaları gerektiğinin altını çizerken, “Sakaryaspor bu ligde şampiyonluğu hedefleyen bir takım Oyuncularımızın böyle bir mücadelede kaliteli bir oyun ortaya koymaları bizi gelecek haftalar adına umutlandırdı. Ancak biz bugün kaybedilen iki puan için üzgünüz. Önümüzdeki haftalarda bunu telafi edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Stat: Manisa 19 Mayıs Stadı
Hakemler: Melih Gündoğdu, Arda Darcan, Hüseyin Kıvanç Durmaz
Manisa Büyükşehir Belediyespor:     Cihan, Semih, Cüneyt, Tufan, Hakan, Şemsettin Ender, Ahmet Kaan (Dk. 79 İlyas), Serhat, Kadir (Dk. 81 Samet), Gökhan, İsmail (Dk. 58 Tahir)
Sakaryaspor: Yavuz, Efşan, Nedim, Fikret, Mustafa, Volkan, Tevfik, Adnan, Mustafa (Dk. 63 Sadullah), Burak (Dk. 88 Hacı Ömer), Feyyaz
Sarı Kartlar: Tufan, Ahmet Kaan, İlyas (Manisa BBSK), Tevfik, Sadulah, Adnan (Sakaryaspor)

Editör: TE Bilişim