ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’un PTT 1. Lig’e veda etmesinin ardından Başkan Abdullah Mergen ve yönetiminin görevi bırakmaması büyük tepkilere neden oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sessizliğini bozarak, yönetime “derhal istifa edin” çağrısı yapıp kulübü yönetmeye talip olduğunun altını çizmesi, şehirde büyük yankı buldu. Manisalılar, genel anlamda Ergün’ün bu çıkışını olumlu buluyor ve geçmişte büyük başarılar yaşatmış bir başkanın kulübü yönetecek olmasının Manisaspor’un geleceği açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Mergen’i istifaya davet eden Manisaspor’a gönül verenler, kulübün önünün açılması gerektiğini belirtiyor.

Hüsnü Nargül (Emekli): Cengiz Ergün’ün bu çıkışını olumlu buluyorum. Manisaspor’un onun gibi ehil ellere teslim edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu şehirde de bu işi Ergün yapar. Daha önce Manisaspor’a verdiği katkılar da ortadadır. Manisaspor’un onun döneminde nereden nereye geldiği unutulmamalı. Sportif anlamda başarılar gelir geçer. Ama bir kulübün mali disiplinle istikrarlı bir şekilde yürümesi çok önemli.  Yönetiminde tek yetkiyi kendisine alan Başkan Abdullah Mergen’in daha fazla inat etmemesi gerek. İstifa edip kulübün önünü açması gerekir.

Nazmi Yurga (Emekli): Abdullah Mergen yönetimiyle Manisaspor’un eski günlerine döneceğine inanmıyorum. Manisaspor daha fazla geriye gitmeden, mali olarak kötüye gitmeden kongre kararı alınmalı. Bir sezon boyu yaşanan olumsuzluklar, Cengiz Ergün’ün canını fazlasıyla sıkmış olacak ki böyle bir açıklama yapma gereği duydu. Şu bir gerçek: Ergün gibi Manisaspor futbol tarihine adını kazıyan bir başkan gelmedi. Başkan ‘çekilin’ diyorsa vardır bir bildiği. Bir an evvel gereken yapılmalı, Manisaspor hak ettiği yere döndürülmelidir.

Muzaffer Yurga (Emekli): Kişiler gelip geçicidir. Aslolan Manisaspor’dur. Cengiz Ergün geçmişte bu kulübe önemli hizmetlerde bulunmuştur. Ve Manisaspor’a katkılarıyla Manisalının takdirini kazanıp iki kez belediye seçimi kazanmıştır. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kentimizi yönetiyor. Bu kulübe verdiği hizmetle başarılı bulunmuş ki bugün halk onu seçti. Keşke küstürülmeseydi de bu süre zarfında Manisaspor’a daha fazla destek çıkabilseydi. Ancak bu çıkışı son derece olumlu buluyorum. Bu şehre yeni bir heyecan gerek.

Serkan Yüken (Esnaf): Manisaspor bu şehir için en büyük marka değerdir. Abdullah Mergen ve yönetimi, bu marka değerin itibarını düşürdü. Denetleme kuruluna hesap vermeyen, çoğulcu bir yönetimle ortak akılda buluşmayan, tek adamlıkla yönetilen kulübümüzün önü artık açılmalıdır. anlış buluyorum. Şehirde birlik ve beraberliği sağlamıyorsanız, sürekli borçlardan dert yanıyorsanız ve sürekli kendi bildiğinizi okuyorsanız, o koltukta oturmanızın bir anlamı yok. Cengiz Ergün, bu kulübü zamanında en iyi şekilde yönetmiştir. Bundan sonrası için de en iyi şekilde yöneteceğinin sözünü vermiştir. Zaten Büyükşehir desteği olmadan kulüplerin yürümesi zor. Bu her ilde böyle.

Kadir Mengü (Esnaf): Manisaspor’da uzun yıllar futbol oynadım. Profesyonel kulüplerin idare edilmesinin önü arkası paradır. Manisaspor’un çöküşünün altında yatan neden de budur. Personelin, futbolcuların maaşları zamanında ödenmesi gerekir. Primlerle ilgili verilen sözler tutulmalı. Mergen yönetimi tüm bunları yönetemediği gibi şehri takıma küstürdü. Manisaspor bizim gözbebeğimiz. Kulübümüzün ehil ellere teslim edilmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bu açıklamaları sevindiricidir. Manisaspor eğer Ergün’ün kontrolünde yönetilirse yeniden başarıdan başarıya koşar. Ergün’ün olduğu yerde başarı vardır.

Fatih Yerkazan: (Esnaf):Sayın Başkan Ergün’ün bu çıkışı kongreden önce yapmasını beklerdik. Daha sonradan böyle bir çıkış yaptı. Geç ama doğru bir çıkış olduğuna inanıyorum. Başarısız olan yönetim ve teknik kadro zamanı gelince gerekeni yapacaktır. Manisaspor’un kurtulması için bütün dinamiklerin bir arada tutulduğu, siyasi olgunun olmadığı, altyapısıyla tekrardan organize edilmiş, Manisa’nın gerçekten Tarzanlarına kalmış bir Manisaspor’a ihtiyacı var. Manisaspor’un geleceği için iyi günler gelecekse Sayın Ergün ve başka kişiler Manisa’da tekrar kardeşlik ve takımdaşlık ruhunu ön plana çıkaracaksa siyasi olgu gözetmeden Manisaspor’u basamak yapmadan altyapı ile bir organizasyon yapıp sağlam bir yapı oluşturulur, şehir sahip çıkar ise her şey Tarzanlar için olur.

Editör: TE Bilişim