ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa’nın taekwondodaki yüz aklarından Taha Beytullah Oyar ile Necmettin Selim Oyar kardeşlerin Marmaris’te düzenlenen Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na katılmadıkları öğrenildi. Şampiyona’da onlarca sporcuyla mücadele etmesine rağmen madalya çıkaramayan Manisa’nın en büyük madalya umutlarının taekwondoya küstürüldükleri ve aktif sporculuğu bırakma noktasına geldikleri kaydedildi. Oyar kardeşler, son günlerde camiada yaşanan baskı ve kaoslardan ötürü müsabakalara katılmayı hak ettikleri halde Marmaris’e gitmemeye karar verdi.

İL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZ VERMİŞTİ AMA…

Bilindiği gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, iki milli sporcuyu bünyelerine aldıklarını açıklamış, medya önünde gereken desteğinin verileceğini açıklamıştı. Ancak iki sporcunun Trabzon’da yapılan şampiyonada yaşanan karakolluk olaylardan sonra psikolojik çöküş yaşadığı öğrenildi.  İl Gençlikspor’un bu süreçte milli taekwondocularla ilgilenmediği iddia ediliyor. Mutsuz olan şampiyonların, İl Gençlikspor ile yolları ayırmaya hazırlandığı kaydedildi.

OLAN MANİSA’YA OLUYOR

Adeta sporu bırakma noktasına gelen milli sporcular psikolojik olarak zor günler geçiriyor. Marmaris’teki sonuçlar gösterdi ki camiada yaşanan olaylar, Manisa taekwondosuna büyük zarar veriyor. Hem İl Müdürlüğü’nün hem de İl Temsilciliği’nin bu süreci yeterince yönetememesi, Manisa’nın sıfır çekmesinde etken oldu.

TAHA BEYTULLAH OYAR- 1995 DOĞUMLU

2009 Okullararası Türkiye 2. si

2010 Gençler Türkiye  3. sü 

2011 Ümitler Türkiye 2. si

2012 Okullararası Türkiye 2. si 

2012 Gençler Balkan Şampiyonu

2013 Ümitler Türkiye 3. sü

NECMETTİN SELİM OYAR-1998 DOĞUMLU

2012 Yıldızlar Türkiye 2. si

2013 Gençler Türkiye 3. sü   

2013 Kulüpler Türkiye 3. sü 

2014 Gençler Türkiye 2. si   

Editör: TE Bilişim