Haber: Hakan AĞAR
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen bugün basın mensuplarını tesiste yemekte ağırladı. Yemeğin ardından güncel konuları değerlendiren Mergen, birçok konudan bahsetti. İşte konuşmalar;
BİLETLERİ 1 LİRA YAPTIK
Taraftarı sahaya davet eden Abdullah Mergen: "İçeride son 5 maçımız kaldı ve bilet fiyatlarımızı 1 liraya düşüyoruz. Manisa'da aileler, gençler Passolig alarak stadı doldursunlar istiyoruz. Bizler üzerimize düşeni yaptık. Futbol taraftarla güzel. Şehirden en azından böyle bir destek bekliyoruz. Seyirci baskısı çok önemli. Son 10 haftaya girdiğimizde lig 7-8 takım puansal olarak düşmeme yarışında. Taraftarımızın desteğini bekliyoruz."dedi.
KAZANABİLİRDİK
Adana ve Malatya maçlarından bahseden Mergen: "Adana Demir maçını kazanabilirdik ancak farklı skorlardan sonra rehavet oluyor. Özellikle bu maçta hücum hattımızda biraz bireysel olarka skora yönlendik ve kolektif oyunumuzu yansıtamadık. Galip geleceğimiz bir maçta berabere kaldık. 7-8 bin taraftar önünde 1 puan da önemli. Y. Malatyaspor maçından mutlak 3 puan almak istiyoruz ancak boş tribünlere oynuyoruz. Stadı Manisa halkı olarak doldurmamız şart. Takımımıza böyle zamanda destek olmak durumundayız. Bu camia hepimizin, Manisa'da yaşayan herkesin." dedi.
ORADAKİ İMKANLARLA KEŞKE DUYARLI OLSALAR
Takımın ekonomik durumu ve primden konuşan Mergen: "Ekonomik durumumuz gayet iyi, iyi götürüyoruz. Ufak tefek sıkıntılarımız var ama çok sorun teşkil etmiyor. Son 50 metredeyiz. Yönetim olarak, futbolcular olarak bu yola odaklandık. Bu lige sımsıkı tutunuruz diye düşünüyorum. Maddi sorunları çözüyoruz. Sorunlarımız var, yabancı dosyalarla ilgili. Geçenlerde Makakula'yla ilgili kısmi bir ödeme yaptık. Yine orada bir baskı var, çözmeye çalışıyoruz. Gönül ister ki bu borçları yapan arkadaşlar, biri Organize Sanayi'nin başında Sait Türek döneminde olan borçlar. Orada olan imkanlardan bu sorunları çözebilseler ve duyarlı olsalar. Biz zaten onların ve onlardan sonraki yönetimlerin tüm borçlarını temizlemiş durumdayız. Vergi ve SGK'yı yapılandırdık, ödüyoruz. Primlerimiz ödeniyor. Primleri 4 bin olarak belirlemiştik. 10 verdik, 8 verdik, 6'nın altına düşmedik sanıyorum 1 kez 5 bin lira verdik. Özel primden ziyade herkes idealist olmalı. Herkesle maç öncesi konuşuyorum, onlar da "Maçları kazandıktan sonra konuşalım" diye yaklaşıyorlar, bu güzel bir yaklaşım. Önce biraz aidiyet duygusu ön planda olmalı, para şuanda düşünülmemeli. Para bir şekilde düşünülüyor ancak kaybettiğiniz zaman onun telafisini yapamıyorsun. O noktada bir sıkıntımız yok. Çocuklar belirliyor, biz de kabul edip, veriyoruz. Bundan sonraki süreçte de Allah vermeyi nasip etsin. Yani özel bir prim belirlemedik." dedi.
TARZAN İSMİ KALDIRILMADI
Tribün isminin değişmesine değinen Mergen: "Tarzan tribünü Muhammed Ömer değişikliği yaptık. Biletler o isim üzerinden satılacak. İsmail'e başsağlığı dileyelim. Evlat acısı, Allah kimseye vermesin. Bütün Türkiye çapında da futbol kamuoyu duyarlı oldu bu konuda. Tabii ki onun da acısını hafifletmiş oluyoruz. Kaldı ki en son Adana maçında da tek antrenman yaparak üst düzey bir performans sergiledi. Belki o 1 puanı almakta önemli bir rol üstlendi. Ailesini de bu hafta buraya getiriyor. İsmail karakterli bir kardeşimiz, iyi bir insan. Zor bir süreç yaşadı, biz de elimizden geldiği kadar zorlaştırmamaya çalıştık. Karşı tribüne o ismi verdik. Tarzan ismi kaldırılmadı, Tarzan-Muhammed Ömer Tribünü olarak değiştirildi. Biz bu isimleri yasayla koymuyoruz. Taraftarın gittiği bir tribüne verelim dedik, yoksa üst taraflara, bir kenara ismi vermenin bir anlamı yok, öyle düşündük. Tarzan kaybolmaz, zaten sembolümüz." dedi.
YOLLARIMIZI AYIRDIK
Emre Öztürk'ün ayrılışını anlatan Başkan: "Emre'yle ilgili sorun şu; Hocamıza karşı kadro belirlemede bir saygısızlığı oldu, daha önce de olmuştu. Takım oyunu, herkes daha iyi olmak zorunda. Şu anda şahsi tatminliklerin olduğu bir dönem yaşamıyoruz. Kimi oynayarak, kimi oturarak neyse ne bu takımın ligde tutunması için elinden gelen herşeyi yapması gerekli. Biz onunla yollarımızı ayırdık. Fesh edilir artık. Maç başı alacakları bulunuyor, menajeri gelecek, hesabı yapılacak, parası verilip resmi olarak ayrılacağız." dedi.
KAPILARIMIZI KAPATMIYORUZ
Belediye Başkanı'nın desteğine ihtiyaç duyup duymadığına cevap veren Mergen: "Kulübü yönetmeye çalışıyoruz geldiğimiz günden beri. Birilerine bağlı olursanız yönetemezsiniz. Kendimize güvenip, o şekilde adımları atıyoruz. Kimseye bu kulübün kapılarını kapatmıyoruz. Herkes gelebilir, maddi-manevi destek de olabilir. Engel söz konusu değil. 3 yabancı dosya hariç yaklaşık 45-50 trilyon borç çözdük. Geçen seneki borçları da çözdük. 2.5-3 trilyon kadar sezon sonuna kadar tüm hak edişleri de çözeceğiz. Artık her sene mali yapımızı bir sonraki seneye atmadan hallediyoruz. Herkes gelebilir. Stadyumda bir protokol tribünü var. O bize ait değil, valiliğe ait. Belediye Başkanı, Milletvekili herkes gelebilir. Memnun mutlu oluruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu saatten sonra bizim için önemli olan Manisa insanının sahip çıkması. Onlar sahip çıkarsa gerisi de gelir." dedi.
BU BORCU TEMİZLESİNLER
Borçları anlatan ve Sait Türek'e seslenen Mergen: "Yabancı 3 dosyamız kaldı. Sırf Makakula, Benfica ve İwanski kaldı. Toplamda borç 3.9 milyon Euro( yaklaşık 16 milyon TL) borcumuz var. Onun harici vergi dairesi ve SGK'yı yapılandırdık. 2 ayda bir 275 milyar vergi dairesine, 125 milyar SGK'ya ödüyoruz. Bu borçların hiçbiri bizimle ilgili değil, yargılanacağız bu konuyla ilgili, bizle ilgisi yok. Tablomuz bu. Seviyeyi bozmak istemiyorum. Kulübün tarihinde gelip de borcu aşağıya çeken adam yok. Bu kulübün önü artık açıldı. Organize Sanayi'de müthiş bir bütçe var, kendi dönemlerini ait borçları temizlerlerse minnettar olurum. Arkalarına bakmadan gittiler. Saymak istemiyorum, trilyonlarca borç artık bitti. İçlerinde biraz insaniyet, biraz duygu varsa Sait Türek bu borcu temizler. Ben ne kadar mücadele edip bu pisliği temizliyorsam, onlar da şu anda paranın başında bu borcu temizlesinler. O kısımları onlar hallederlerse sorun kalmaz, sonra da başarı gelir. Yanlarına kar kalmaması gerekiyor. O döneme ait vergi ve SGK borçlarını yine ben ödeyeceğim. Defalarca konuşmaya gittim. Her cevap "Ver kulübü Cengiz'e, o temizlesin" dedi. Özrü kabahatinden büyük. Çok gittim, bir daha da asla gitmem, konuşmam." dedi. 
Editör: TE Bilişim