Uzun yıllardır başarılı teknik adama açlık duyan Manisa futbolu, son yıllardaki hareketlenmesiyle dikkat çekiyor. Başını önce milli takımlar, daha sonra da Kasımpaşa'nın koltuğuna oturarak Kemal Özdeş'in çektiği yeni bir teknik adam jenerasyonu artık Türk futbolunda adından söz ettiriyor. Özdeş'le beraber futbolculuk kariyerinden sonra teknik adamlıkta da hünerlerini gösterip Manisaspor, Menemen Belediyespor gibi takımlarda şampiyonluk yaşayıp, şu anda da Amed Sportif'te çalışan Taner Taşkın gelmişti. Şimdiyse Manisa futbolunun parlayan teknik adamı tartışmasız Hakan Şapçı.
 
İLK GÖZ AĞRISI MANİSA BŞBS
Teknik adamlık kariyerine Manisaspor altyapısının ardından, Manisa Belediyespor kulübü altında başlayan ve o dönemin başkanı Cenk Ergün'le omuz omuza verip, takımı şampiyonluk noktasına getiren Şapçı, yıllar süren çalışmaların ardından kupasına 2014-2015 sezonu sonunda BAL Ligi'nde tek mağlubiyet yaşayarak uzanmıştı. 3 senelik uzun bir yolculuğun ardından isim değişikliğiyle Manisa Büyükşehir Belediyespor takımıyla Spor Toto 3. Lig'e adım atan genç teknik adam 2015-2016 sezonunu duraksamayla geçirecekti. Belediyespor'la sezon başı birçok takviyeyle yola çıkan Şapçı, 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve tek mağlubiyet almasına karşın görevinden alınmıştı. Ardından devre arasında o dönem BAL Ligi'nden çıkmaya çalışan Utaş Uşakspor'la anlaşan Şapçı, yeni takımıyla uyum sorunu yaşamış, 9 maçta 4 kez sahadan yenik ayrılarak başarısız bir dönem geçirmişti. Ancak yükseliş yine memleketteydi. 

KASABA KENDİNE GETİRDİ
2015-2016 sezonu Turgutluspor için de kabus gibi geçmiş, yıllardır amatör nedir bilmeyen kulüp artık BAL Ligi'ne düşmüştü. O dönemde yeni bir çıkış arayışıyla memleketine dönen genç teknik adam, Turgutluspor'la anlaşarak sonunda şampiyonluk gelecek bir sezona start verdi. Burada bir sezon geçiren ve 24 maçta 19 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle en yakın rakibinin 9 puan önünde sezonu 60 puanla lider tamamlayan Şapçılı Turgutluspor, finalde Erokspor'u da geçince genç teknik adam kariyerindeki 2. şampiyonluğunu yaşamış oldu. Sezon sonu yaşanan sıkıntılar bu sağlıklı ilişkiyi yine bitirince, Hakan Şapçı artık Manisa sınırları dışına çıkması gerektiğini anladı. 
UŞAK'TA HARİKA BAŞLADI
2015-2016 sezonunda tanıştığı ve kötü bir tecrübe yaşadığı Utaş Uşakspor bu sefer Spor Toto 3. Lig'e çıkmış bir biçimde, bu sefer şampiyon apoletini takmış Hakan Şapçı'yı yeniden takımın başında görmek isteyince Şapçı bu sefer fırsatın geldiğini anlamıştı. Kadrosuna istediği isimlerin çoğunu katan Şapçı, iyi bir hazırlık kampı geçiren takımını 3. Lig'de şampiyonluk potasına sokmak için kolları sıvadı. Lige harika bir giriş yapan Uşak, ilk hafta Tarsus İ.Y'nu 2-1, 2. hafta ligin favorilerinden Kocaelispor'u deplasmanda aynı sonuçla geçip harika bir start aldı. 3. haftada da Payasspor'u geçen Uşak, tek puan kaybını 4. haftada Çorum Belediye deplasmanındaki 1-1'lik sonuçla aldı. Bu hafta evinde Elaziz Belediyespor'u 3-0'la geçen Hakan Şapçı'nın talebeleri 5 maçta topladığı 13 puanla 3. Grup'ta şampiyonluğa şimdiden göz kırptı. Sezonun şampiyonluk getirip getirmeyeceği bilinmez ancak şu gerçek var; Manisa futbolu yepyeni bir yıldız kazandı; HAKAN ŞAPÇI. Hakan Agar

 
Editör: TE Bilişim