ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisa’da amatör takımların yaşadığı tesis sıkıntısına bir türlü çözüm bulunamazken,  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) divan kurulu eski başkanı ve Dış Mahalle Yıldırımspor Teknik Sorumlusu Behçet Atlı, gündeme ilişkin sorularımıza yanıt verdi.

“BİRBİRİMİZİ İDARE EDİYORUZ”

Tesis sıkıntısından ötürü 8 Eylül Stadı’nı kullandıklarını ifade eden Atlı, buradaki tablonun amatör takımları zor durumda bıraktığını söyledi. “Bazen iki takım yarı sahada antrenman yapıyor. Üç takım birbirini aynı sahada idare ettiği zamanlar da oluyor” diyen Atlı, “Bizi temsil eden kurumların nerede hangi saha varsa bizi bilgilendirmesini istiyoruz. Bunu basın yoluyla duyuyoruz. İmar planına göre spor alanları bırakılmamışsa mevcut sahaların kulüplere tahsis edilmesi lazım. Öyle bir program yapılabilir ki servis desteği bile sağlanabilir. Semt takımı olduğumuz için merkeze en yakın sahayı tercih etmek durumunda kalıyoruz. Bu konuda ASKF ile kulüplerin proje üretmesi gerekiyor. Bugün malzeme ve maddi yardımlar yapılıyorsa ASKF’nin de bir girişiminin olduğunu söylemekte fayda var. Master planlarla belediyelerin önlerine gidildiği takdirde daha farklı şeyler de yapılabilir. 8 Eylül Stadı için tüm takımlara kapılarını açan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Ertuğrul Dilek Sahası’na da devlet elinin değmesi gerekir. Devlet kontrolünde olan tesisten tıpkı 8 Eylül Stadı’nda olduğu tüm amatör takımlar ücretsiz faydalanabilir. Böylece ciddi bir rahatlama olur” diye konuştu.

“YARDIMLAR HEM NAKDİ HEM AYNİ OLMALI”

Akhisar Karabulutspor İkinci Başkanı Hüseyin Kılavuz’un malzeme sorunlarının olmadığını belirtip parasal desteğe ihtiyaçlarının olduğunu ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediklerini açıklaması ile ilgili de konuşan Atlı, bu sene yapılması planlanan yardımın hem ayni hem de nakdi olmasından yana olduğunu belirterek, “Amatörün hem malzeme hem para sorunu var. Bu destekler zamanında olursa bizleri son derece memnun eder” dedi.

“ESNAFTAN DESTEK İSTEYEMİYORUZ”

Amatör kulüplerin malzeme konusunda sponsor bulmasında ciddi sorunlar yaşadığını, bu nedenle malzeme desteğinin önemine dikkat çeken Atlı, sadece para desteğini mantıklı bulmadığını belirterek şöyle konuştu: “Sezon öncesinde ve içerisinde amatör kulüplerin paraya ihtiyacı oluyor. Antrenmana gidip gelirken servis ve ekstra ihtiyaçlar, 1-2 futbolcunun aktarma ya da lige katılım referans bedelleri var. Bunlar bir miktar para tutuyor ancak sadece malzeme değil de para desteği istiyorum demeyi de mantıklı bulmuyorum. Malzeme sponsorluklarında kulüpler ciddi anlamda zafiyet yaşıyor. Esnaf da pamukla su içiyor. Bir esnafa gidip bana eşofman yaptırır mısın? diyemiyorum. Böyle bir şey karşısında belediyelerin hem nakdi hem ayni desteği olursa mutlu oluruz. Her iki yardımını yapılmasının taraftarıyız.”

“BÜYÜKŞEHİR VE YUNUSEMRE’DEN DESTEK ALDIK”

Geçen yıl hem Büyükşehir Belediyesi’nden hem de bağlı bulundukları ilçe belediyesi olan Yunusemre Belediyesi’nden destek aldıklarının altını çizen Atlı, “Geçen yıl Yunusemre Belediyesi bir miktar para, eşofman, ayakkabı gönderdi. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi malzeme yardımı yaptı. Küçük de olsa yapılan nakdi yardımı önemsiyoruz. Geçen yıl 64 sporcuya hizmet etmişiz. 4 farklı kategoride lige girmişiz. Malzemeye ihtiyacımız oldu ve bir şekilde yardımlarla karşılamış olduk. Ekimde maçlar başlıyor ama eylül ayında malzemeler kulüplere teslim edilmiş olursa daha güzel olur. Bu bizi zor durumda bırakıyor, ister istemez arayışa giriyoruz. Şehzadeler Belediyesi’nin amatör takımlara yönelik ‘size nasıl yardımcı olabiliriz?’ şeklindeki toplantıları da sorunun çözümü noktasında güzel bir nezaket örneği” dedi.

Editör: TE Bilişim