Yıldızlar ve gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan, madalyaları adeta silip süpüren, katıldığı her şampiyonada Ay-yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde temsil eden Manisalı güreşçi Kerem Kamal’ın, Avrupa Şampiyonası’na götürülmemesi, spor camiasında büyük tepkileri beraberinde getirmişti. Başarılı sporcunun yerine Azeri devşirme sporcu Elçin Aliyev’in müsabakalara götürülmesi ve Aliyev’in ilk turda elenmesi, “Kerem, torpil kurbanı mı oldu?” sorularına neden olmuştu. Olayın yaşandığı günden itibaren konuya oldukça duyarlı davranan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, hazırladığı 5 soru ile konuyu meclise taşıdı. Biçer, sorularının Anayasa 98 ve TBMM içtüzüğünün 96. maddeleri gereğince Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak tarafından cevaplandırılmasını talep etti.

İŞTE MECLİSE TAŞINAN O SORULAR:
1-Kerem Kamal’ın Avrupa Şampiyonası’na gönderilmeme sebebi nedir?
2-Kerem Kamal yerine, Avrupa Şampiyonası’ndan bir hafta önce Türk vatandaşlığına alınan Azeri vatandaşı Elçin Aliyev’in takıma alınmasının gerekçesi nedir?
3-Azeri vatandaşı Elçin Aliyev’e vatandaşlık alınmasının gerekçesi Avrupa Şampiyonası’na gönderilmek istenmesi midir?
4-Avrupa Şampiyonası’na katılacak sporculara kim/kimler neye göre karar vermektedirler?
5-Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın milli takımı ziyaret etmesinden sonra Kerem Kamal’ın takımdan çıkarılmasının sebebi nedir?
(Mustafa Tatlı-Manisa Manşet)

Editör: TE Bilişim