ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Manisaspor’da Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 150 bin liralık yetiştiricilik bedelinden feragat edip profesyonel yapılmasına onay verdiği oyunculardan Batuhan Erdi Sünter’e neden imza attırılmadığı giderek gün yüzüne çıkıyor.  Manisaspor’un altyapısında yıldızı parlayan genç yetenek için atılması gereken imzalar tam bir bilmeceye dönmüştü. Geçtiğimiz günkü manşetimizde “Spor kamuoyuna sözü verilen Berk Varol ve Mehmet Türker Köse profesyonel yapıldı da Batuhan Erdi Sünter ne zaman profesyonel olacak?” diye sormuş ancak Manisaspor yönetiminden cevap alamamıştık. Bu oyuncunun profesyonel yapılamamasının altında inanılması güç iddialar var. Batuhan’ın profesyonel olamamasında Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın’ın vetosunun olduğu ileri sürülüyor.

BATUHAN’IN MENEMEN’E GÖTÜRÜLMESİ…

Olayların en başına dönelim. Manisaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, eylül ayında yerel bir gazeteye verdiği röportajda, altyapı hocaları tarafından Batuhan’ın Menemen’e götürüldüğünün altını çizerek, "Altyapıda da var biraz bana karşı bazı şeyler. Bana altyapıda tutturdular  ‘Batuhan diye bir futbolcu var’ diye. 14 tane futbolcu aldım altyapıdan, hedefe giden bir takımda altyapıdan 6-7 futbolcu bile fazla iken. Ben bir süre oyuncuyu taşıyorum. Hedefe giden bir takımda bu kadar altyapıdan futbolcuyu kadronda tutamazsın. Kalkmışlar "Batuhan diye bir futbolcu var, onunla ilgili ne düşünüyorsun" diye soruyorlar. Altyapıdan hocalar, bir de çocuğu Menemen'e götürmüş. Menemen Belediyespor'un kampına gitmiş çocuk, üç gün kalmış. Sanki benim bundan haberim olmayacak. Geri göndermişler. Bana sonra Menemen’den telefon açıyorlar ‘nasıl futbolcu gönderiyorsun’ diye. Burada amaç beni kötü duruma düşürmek. Manisaspor'un tarihinde böyle şey olmamıştır. Hiçbiri benim babamın oğlu değil. Sordum, sonra işler başka yere bağlanıyor. Çocuğu Menemen’e gönderiyorlar. Menemen’de tutarsa ‘Bak Taner hoca beğenmedi, çocuk Menemen’e gitti’ olacak. Amaç sadece beni yıpratmak" ifadelerini kullanmıştı. Bu olayla dönemin Manisaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Metin Evlivan ile Altyapı Genel Koordinatörü Hilmi Bozkurt ile Taşkın arasında bir takım sorunlar yaşadığı ortaya çıkmıştı. Hatta Evlivan’ın istifa etmesi ile Bozkurt’un işine son verilmesinin altında bu olayların etkili olduğu ileri sürülüyor.

ÇOLUK ÇOCUKLA MI UĞRAŞACAĞIM!

Bilindiği gibi Manisaspor yeni sezona 3-5 transferinin yanı sıra altyapıdan 24 futbolcusuyla başlamıştı. Dönemin yöneticisi Metin Evlivan’ın girişimleriyle altyapı takviyeli kadrosuyla yeni sezona “merhaba” denilmişti. Ancak çok geçmeden Taşkın’ın gençlerle yola çıkılması fikrine pek sıcak bakmadığı kaydedildi. Genç teknik adamın, altyapı kurmaylarının gençler için ısrarına “Çoluk çocukla mı uğraşacağım!” diyerek veto ettiği ve istediği transferlerin yapılmasının ardından aralarında Berk Varol, Mehmet Türker Köse ve Batuhan Erdi’nin de olduğu birçok genci tekrar altyapıya gönderdiği öne sürüldü. Taşkın’ın ayrıca Batuhan’ın Menemen’e götürülmesi olayı öncesi, bu oyuncunun da aralarında bulunduğu genç oyunculara çevre illerden kulüp bulunmasına onay verdiği ileri sürüldü.  

Editör: TE Bilişim