Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, 14. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 15-17 yaş kategorisinde Dünya Şampiyonu olan ve Trabzon’da düzenlenen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları’nda da altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı ve aynı kategoride gümüş madalya kazanan Trio Milli Takım sporcuları Deniz Şahin ve Mehmet Ercoş’u makamında konuk etti. Ziyarete, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Elmalı, Antrenörler Gürkan Er, Yasin Talay ve Emire Özkan ve başarılı sporcu Ayşe Begüm Onbaşı’nın Annesi Seçil Onbaşı ile Babası Serkan Onbaşı da katıldı.

‘Hepinizi tebrik ediyorum’
Sözlerine Ayşe Begüm Onbaşı’nın ailesine tebrik ve teşekkürlerini ileterek başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Hepinizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Ayşe Begüm’ü bayram törenlerinde yaptığı gösterilerden dolayı biliyorum. Gülen yüzünü hatırlıyorum. Sizleri Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde lisanslı sporcusu olarak ağırlamak bizleri mutlu ediyor. Hocanızın ailenizin vermiş olduğu desteklerle daha nice başarılarla görmek bizleri fazlasıyla memnun edecektir. Trabzon’da da yapılan turnuvada başarılara imza attınız. Bu başarıların daimi olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘Türkiye’nin gurur abidesi oldunuz’
Yeni başarılara imza atacaklarına inancı olduğunu vurgulayan Başkan Cengiz Ergün, “Hocalarınızın ve ailelerinizin katkılarıyla inşallah daha çok önemli başarılara imza atacaksınız. Türkiye’nin bugün gurur abidesi oldunuz. İnşallah bu başarıların daim olması, ülkemizin en iyi noktalarda temsil edilmesi ve İstiklal Marşı’mızın okunması temennimizdir. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve spor kulübü olarak elimizden gelen her türlü katkı ve desteği vereceğimiz söylemek istiyorum. Üzerimize düşen ne varsa daha da fazla katkı sağlayacağız.

‘Tarık Almış Spor Salonu Sizlerin Hizmetinde’
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyurt Mahallesi’nde yapımını tamamladığı ve Tarık Almış isminin verildiği spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun başarılı sporcuların hizmetinde olduğunun müjdesi veren Başkan Ergün, “Geçmiş dönemde şampiyonalara küçük ve imkanları kısıtlı bir salonda çalıştığınızı gördüm. Gençlerimizin hizmetine sunduğumuz yeni tesisimiz artık sizlerin kullanımına hazır. Bu tesisisin olanaklarından faydalanarak daha iyi şartlarda çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz. Umuyorum ki bu imkanlarla elde ettiğiniz bu başarıları önümüzdeki yıllarda devam ettirirsiniz” dedi.

Şampiyonlar ödüllerle onurlandırıldı
Şampiyon sporculara teşvik ve katkı olması sebebiyle plaket ve altın takdim edildi. Ayşe Begüm Onbaşı’ya plaket ve altın, Trio Milli Takımı sporcularına da altın takdim eden Başkan Ergün, “Bizlere bu başarıları yaşattığınız için her birinize teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

‘Başarıların devamı gelecektir’
Kulüp olarak tüm branşlarda başarı hedeflediklerini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü de, “Manisa Büyükşehir Belediyespor adına Milli Takım’da sporcularımızın yer alması ve bu denli bir başarı yakalaması bizleri gelecek adına sevindirdi. Bu başarılar bizleri de onları da gururlandırdı. Bu bizim yetmez daha çok başarı kazanmamız gerekiyor. Umarım bu başarıların devamı gelecektir” dedi.

‘Sezonu güzel kapatmayı hedefliyoruz’
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Antrenör Gürkan Er ise, “Sporcularımıza çok büyük bir görev düştü. Onlarda bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirdiler. Şu an 10 günlük bir boşluğumuz var. Bu süreyi de sosyal aktiviteler yaparak değerlendiriyoruz. Eylül ayında Akdeniz Oyunları Mersin’de organize edilecek. Kasım ayında da kulüplerimizin Manisa’da son oyunu olacak. İnşallah kendi ilimizde elde edeceğimiz başarılarla birlikte sezonu güzel kapatmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasına da bir yandan başladık. Eğitim öğretim planlamalarını, geçmiş dönemin başarılarını notlara döküp planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Avrupa Şampiyonası var. Çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bunlarla birlikte bizlere bu süreçte verdiğiniz destek için size çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Onbaşı ailesinden Başkan Ergün’e teşekkür
Altın kız Ayşe Begüm Onbaşı’nın annesi Seçil Onbaşı da, Başkan Ergün’e destekleri nedeniyle teşekkür etti. Anne Onbaşı, “Sayın Başkanım öncelikle verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz. Kızımın ve arkadaşlarının kazandığı başarılardan dolayı gururluyuz. Kızımız aynı şekilde yoluna devam edecek” dedi. Baba Serkan Onbaşı da, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde kızım sporcu olduktan sonra önemli yüklerden kurtulduk. Bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Şampiyonlarla hatıra fotoğrafı
Böylesi önemli bir ekibin parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Elmalı da, “Bizim spora bakışımız, Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’ün spora bakışının aynasıdır. Böyle bir ekiple tanışmaktan ve olmaktan mutluyuz. Ben de bu ekibin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu. Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri de, sporcuları tebrik ederek, başarının Akhisar’a ve Manisa’ya büyük gurur yaşattığını ifade etti. Son olarak Başkan Cengiz Ergün ve beraberindekiler, şampiyon sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilişim