Taekwondo Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve sezonun son müsabakası olan  büyükler kategorisindeki Kulüpler Türkiye Şampiyonası 27-30 Kasım 2015 tarihlerinde Konya ilinde yapıldı.

Manisa Başar Spor Kulübünün 15 yaşındaki genç milli sporcusu Aleyna Gökçe Başar kendisinden yaş olarak büyük ablalarıyla girdiği mücadeleden Türkiye üçüncüsü olarak çıktı. Yaşından büyük başarıya imza atarak Manisa'nın tek madalyasını kazanan sporcu gelecek için büyük umutlar vaad etti.

Başar Spor Kulübü Başkanı ve Milli takım antrenörü Süleyman Başar yaptığı açıklamada; Kulüpler şampiyonası çok ciddi bütçeleri olan, sporcuların tüm masraflarının bu kulüpler tarafından karşılandığı bir turnuvadır. Bu büyük kulüplerde yarışan sporcular aylık maaş karşılığında mindere çıkmaktadırlar.. Bizim kulübümüz bu ciddi kulüplerin arasında mütevazi bir kulüptür. Bu büyük kulüplerin arasında derece almak oldukça sevindirici.  Ancak tüm şartları sağlayarak Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Dairesi Başkanlığına yaptığımız Nakdi Yardım başvurusu bir türlü karşılık bulmamaktadır. Spor Genel Müdürlüğünden Nakdi yardım alamadan Merkez ve Turgutlu kulüplerimiz ile katıldığımız şampiyonayı şahsımın ve sporcu velilerin desteği ile atlattık.

Özel Hedef Lisesinde 2. Sınıfta öğrenim görmekte olan sporcumuz Gökçe gece-gündüz demeden çalışmakta, emeğinin karşılığını alması bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Gökçe ile ilgili Ankara ve İstanbul illerinin büyük kulüplerinden transfer teklifleri aldık. Daha önceki yıllarda olduğu gibi yetenekli sporcularımızı diğer illere kaptırmak istemiyoruz. Ancak daha iyi şartlarda spor yapabilmesini düşününce profesyonel davranmak gerekiyor. Manisamızdaki kurum ve kuruluşların gerekli ilgi ve alakayı göstermemesi durumunda maalesef daha önceki sporcularımızın olduğu gibi Gökçe’de başka iller adına yarışmak durumunda kalacaktır.  Gökçe 2016 Şubat ve Mart aylarında  düzenlenecek olan Turkısh Open ve Almanya Open gibi Uluslar arası yarışmalarda mindere çıkacak. Bu müsabakalarda hangi il ve kulüp adına yarışacağı  önümüzdeki günlerde belli olacak. Gönül ister ki Manisamızda yetişmiş sporcumuz Manisa adına yarışsın..Bu müsabakaya katılmamız noktasında araç desteğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve Nakdi yardımda bulunan Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ederiz.  İnşallah başarılarımız 2016 yılında da artarak devam edecektir.dedi.

 

Editör: TE Bilişim