ÖZEL HABER: Hakan AĞAR
Avrupa Judo Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Ümitler Avrupa Kupası 04-05 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya ilinde düzenlendi. Şampiyonada milli takım adına mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Mert Şişmanlar başarılı performansıyla göğsümüzü kabarttı.
5'TE 5 ALTINI GETİRDİ
Mert Şişmanlar, şampiyonadaki ilk müsabakasında Kazakistan’dan Bexultan Anuaruly’i, ikinci turda ise Türkiye’den Ahmet Çiftçi’yi, 3. turda da Arjantin’den Agustin Gil’i yenmeyi başardı. Yarı final müsabakasında da Kazakistandan Serikbolsyn Shyntası İpponla’ya minderi dar eden başarılı sporcu finale yükselmeyi başardı. Mert Şişmanlar final müsabakasında ise sıkletinde dünya sıralamasında 1. sırada yer alan Asya 3.’sü Tacikistan’lı Dzhakhongir Madzhıdov ile karşılaştı. Rakibini alt etmeyi başaran Mert Şişmanlar üst üste kazandığı 5 maçla şampiyonaya adeta damga vurdu. Uluslararası Avrupa Kupası’nda milli takım formasıyla şampiyon olmayı başaran Mert Şişmanlar bu sonuçla, 2017 yılında yapılacak olan Ümitler Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Avrupa Gençlik Oyunları Festivali (EYOF) ve Balkan Şampiyonası öncesinde ne kadar formda olduğunu bir kez daha gösterdi.
"ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI"
Milli formayla çıktığı şampiyonada Avrupa’ya İstiklal Marşımızı dinleten Mert Şişmanlar’ı tebrik eden Manisa Büyükşehir Belediyespor Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediyespor’un başarılı sporcusu Mert Şişmanlar milli formayla çıktığı şampiyonaya üst üste 5 maçı kazanarak turnuvada adını altın harflerle yazdırdı. Kazandığı bu başarıyla tüm Türkiye’nin gönlünü fetheden Mert Şişmanlar ve antrenörlerimizi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Güzgülü ve yönetim kurulumuz adına tebrik ediyorum” dedi.
"HERKESİ YENEBİLECEĞİME İNANDIM"
Yarışmanın ardından konuşan Mert Şişmanlar, gururlu olduğunu söyledi. Kamp dönemlerinden bu yana bunu hedeflediğini belirten Mert: "Uzun süredir sürekli kamptan kampa gidiyorum. Artık sezon formuna girmiş durumdayım. Avrupa Kupası'nın zorlu olacağını biliyordum ancak ben herkesi yenebileceğime inandım. Antrenmanlarımın hepsinde yüzde yüzümü verdim. Milli formanın da üzerimde olması bana daha da büyük bir motivasyon sağladı. Göğsünüzde ay-yıldız olunca artık o ışıklar altında sadece siz ya da kulübünüz yok, milletiniz de var. Bunun ağırlağını taşıyabilmek, bayrağımızı göndere çektirebilmek için birçok fedakarlık yaptım ve mükafatını gördüm. Bana bu noktaya kadar desteklerini esirgemeyen hocalarım, okulum, ailem, dostlarım, kulübüm ve emeği geçen herkese çok teşekür ediyorum. Uzun süredir bu başarıyı kovalıyordum. Bu kazanacağım birçok madalyadan sadece birisi. Zorlu bir mücadeleydi ancak bu şampiyonayı göğsümde ay-yıldızlı bayrağımın verdiği güçle kazandım. Bundan sonra yapılacak turnuvalarda da tek hedefim altın madalya olacaktır. Ben olabileceğimin en iyisi olmak, hem bir sporcu hem birey olarak ulaşabileceğim en yüksek noktaya ulaşmak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Umarım ki benim başarılımın da devamıyla beraber ülkemizde sporuma olan destek de çoğalacaktır. Beni takip etmeye, desteklemeye devam edin, Allah nasip ederse daha bayrağımı göndere çok çektireceğim. Destekleriyle yanımda olan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim