Geçen hafta Kasımpaşa'yı mağlup ederek yükselişini sürdüren ve matematiksel olarak olmasa da kümede kalmayı büyük oranda garantileyen Akhisar Belediyespor, yükselişini sürdürmek istiyor. Okan Buruk takımın başına geçtiğinden bu yana 4 maçtan 3'ünde galip gelen Akigolar, galibiyet serisini Gaziantepspor maçıyla bir üst seviyeye çıkartmak istiyor. 36 puanla 12. sırada bulunan yeşil siyahlılar, kendisinin 10 puan altında, ateş hattının çizgisinde bulunan Gaziantepspor'a göz açtırmadan 3 puanı cebine koymak istiyor. Bu maçta alacağı galibiyetle Rize'nin de puan kaybetmesi durumunda kümede kalmayı matematiksel olarak da garantileyecek olan Akigo, bu şansı tepmek istemiyor.
"YENİ HEDEFLER ANLAMINDA ÖNEMLİYDİ"
Yapılan son antrenman öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Teknik Direktör Okan Buruk, ligde alt sıralardan uzaklaştıklarını kaydederek, “Önemli bir haftayı geride bıraktık. Kasımpaşa maçı, ligdeki sıralamamızı belirleme anlamında ve yeni hedefler çizme anlamında çok önemliydi. Bundan sonra ilk 7 sıradaki grubu yakalamaya çalışacağız. İyi oyun oynadık ve daha farklı bir skor da yakalayabilirdik. Rakibimize fazla pozisyon vermedik” şeklinde konuştu.
"OLUMLU BİR TABLO VAR"
Kasımpaşa maçında çok net penaltılarının verilmediğini belirten Buruk, “Hakemin çok yakın olduğu, içinde olduğu iki tane yüzde yüzlük ve Mustafa Yumlu’nun ceza sahası içinde düşürülmesi ile 3’e yakın penaltımız vardı. Bunların verilmemesine rağmen böyle maçları kazanmak takım olgusu ve takımın kendine güveni anlamında bizi çok sevindiriyor. Son 4 maça bakıldığında sadece Fenerbahçe’ye kaybettik. O maçta da büyük hakem hatası vardı, bunu çıkardığımızda olumlu bir tablo var” ifadelerini kullandı. 
"YENİ BİR HEDEF GÖSTERDİK"
Bundan sonraki haftalarda daha üst sıralara tırmanmak istediklerini belirten Buruk, “Kalan son 5 maça çok iyi bir şekilde hazırlanmak istiyoruz. Bu da Gaziantepspor maçıyla başlayacak. Oyuncularımıza yeni bir hedef gösterdik. Bundan sonraki haftalarda daha üst sıralara tırmanma maçları olacak bizim için. Deplasmanda iyi oynayan ve kazanan bir Gaziantepspor var. Biz de son haftalardaki çizgimizi aynı şekilde sahaya koyup kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Kendi sahamızda oynuyoruz. Taraftarlarımızı maça bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim