İş adamı Mevlüt Aktan yazılı bir açıklama yaparak, Başkan Abdullah Mergen'in kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalar yanıt verdi. Aktan ayrıca kulübün dünü ve bugünü ile ilgili de konuştu.
İŞTE O AÇIKLAMA:
Aktan: "Manisaspor’un başkanı Abdullah Beyin, şahsımın da adını geçirerek verdiği beyanatlar ve bir takım hayasız cümleler üzerine hiç zamanı olmamasına rağmen bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum" diyerek, "Manisa’da yaşadığımız için hepimizin ortak değeri olan ve benim de yaklaşık 15 yıldır kongre üyesi olduğum Manisaspor en talihsiz günlerini yaşıyor. Basiretsiz ve asalak bir yönetim anlayışı ile toplumsal güvenin sıfırlandığı bir ortamda yönetilmeye çalışılan Manisaspor, maalesef şampiyonluk yolunda 10 puan öndeyken son maçta berabere kalması neticesinde en yakın rakibi ile farkını 2 puana düşürerek, şampiyonluğunu neredeyse tehlikeye soktu. Yakından takip edenlerin bileceği gibi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve benim yakın dostum olan Cengiz Ergün, kentin ileri gelenlerinin araya girmesi ve kendisinin geçmişten gelen Manisaspor sevgisi nedeniyle siyah beyazlı bu camianın zor gününde elinden tutarak, elinden geldiği kadar maddi manevi ortak değerimiz Manisaspor’a destekte bulundu. Desteklerini devam ettirirken daha önce olduğu gibi destek sonrası muhasebe kayıtlarında şeffaf olunmasını istedi. Ancak Manisaspor yönetimi bırakın şeffaf olmayı; terini akıtan Manisasporlu oyuncuların bile maç başı ücretleri ve çoğu maç primleri olmak üzere alacaklarını hep öteleyerek, borç yönetimini beceremeyip kulübü bugünkü hale getirdi. Kasasında beş kuruş parası olmayan kulübün oyucuları, başta kulüp başkanı olmak üzere yönetimi ve hatta teknik heyete güvenini yitirerek, haklı olarak istikrarsız bir tablo çizdi" dedi.
DAHA ÖNCE KAPISINDA BEKLEDİĞİN...
Ergün'den gelen primin reddedildiği günü anlatan iş adamı Aktan, "Son yaşanan olaylara gelecek olursak; defalarca kapısında beklediği, araya adam soktuğu, defalarca dolaylı yollardan ulaşmaya çalıştığı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanına, olay günü kendi telefonlarını açmadığı için takımın teknik direktörünün telefonundan ulaşmaya çalışan Manisaspor’un başkanı Abdullah Bey’in, maç primini almak için girişimlerde bulunduğunu öğrendik. Kendisinin de teyit ettiği gibi Cengiz Ergün, daha önce verilen paralarla futbolcuların maç primlerini ödemek yerine başka amaçla kullanan yönetime kesinlikle para emanet etmeyeceğini belirterek, aralarında benim de olduğum bir heyetten bu paranın bizzat Manisaspor futbolcularına ve teknik heyetine teslim edilmesini istedi. Ben de kendisinin bu ricasını kırmayarak, tamamen Manisaspor sevgimiz ve yaşadığımız kente olan hizmet için bu teklifi kabul ettim ve şahsım olarak bu parayı temin ederek, kulübe götürmek için hazırlandık. Bu sırada bize tekrar gelen bilgi üzerine kulübe gitmekten vazgeçtik ve prim dağıtılmasının istenmediğini, primleri getiren heyetin kabul edilmediğini öğrendik. Olay, tamamen bundan ibaret" dedi.
TRABZONLU DEĞİL RİZELİYİM
Aktan sözlerine şöyle devam etti: "Bu noktada şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına futbolcuların primlerini elden vermek üzere tesislere gitmeye hazırlanan heyetin içinde olan şahsımı hayasızca itham eden Abdullah Bey, yalancılık konusunda atıp tutarken futbolcuların beklediği paraları geri çevirdiği gerçeğini gizleyerek asıl kimliğini ortaya koymuş oluyor. Abdullah Bey’in memleketçilik tutumunu takdir ediyorum. Manisa’nın ortak değeri Manisaspor küme düşüp bu duruma geldikten sonra hala Manisa’yı ve Manisalılığı öne sürmek her zekaya nasip olmaz. Bu arada ben Trabzonlu değil Rizeliyim, Abdullah Bey’in mensubu olduğu partiden çıkan Cumhurbaşkanı’nın da hemşerisiyim. Bunun da böyle bilinmesini isterim.
Burada kullanacağım ifadeler için öncelikle Manisaspor camiasından özür dilerim! Bu köklü camia böyle asalakça yönetilmeyi hak etmiyor. Hırsızın memleketi, dini, cinsi, ırkı önemsenmez. Hırsız hırsızdır. Emanete ihanet etmenin hiçbir dinde, hiçbir cinste ve Türkiye’nin hiçbir ilinde karşılığı takdir ve koltukları işgal değildir! Şahsi olarak bilemem, yorum yapamam ancak Manisaspor başkanı olarak Abdullah beyin bu kentteki karşılığı artık bellidir"
KENDİ PARTİNİN BAŞKANLARI NERELİ?
Kendisini Manisalı olmadığı için eleştiren Mergen'i topa tutan Aktan, "Manisaspor benim için yaşadığım kentin önemli bir değeri. Ben bu kentte yaşıyorum ve bu kentte istihdam sağlıyorum. Bu kentte yaşayan insanları ötekileştirmek Manisa’ya bir katkı sağlamaz. Abdullah Bey’in mantığıyla bakacak olursak Manisa’ya atanan ve seçilen her yöneticinin Manisalı olması lazım. O halde kendi partisinin milletvekillerinin ve belediye başkanlarının memleketlerini sorgulamasını isterim. Kimse çıkıp da gitsin kendi memleketlerinde bu işi yapsın demedi oy verirken" dedi.
YAKASINDAN DÜŞ
Mergen'i Manisaspor'a ve Manisa'ya ihanet etmekle suçlayan Mevlüt Aktan,"Manisaspor benim için her zaman önemlidir ve önemli kalacaktır. Evet, profesyonel futbolculuğum dolayısıyla futbola merakım var. Takip ettiğim futbol kulüplerinin nasıl yönetildiğini izlerim, teknik olarak takip ederim. Gelecekte de bu böyle olacaktır. Bunun dışında bugünden bir beklenti içinde olmadığımın bilinmesini isterim. Abdullah Bey’e de tavsiyem bir an önce önemsediği Manisa’ya ihanet etmekten vazgeçmesi ve kulübün yakasından düşmesidir. Bütün dileklerim ile Manisaspor’un şampiyon olmasını arzuluyor gelinen tabloyu kamuoyunun ve duyarlı Manisalıların takdirine bırakıyorum" diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim