Geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı mağlup ederek küme düşme korkusunu bitiren Akhisar Belediyespor artık gözünü daha yukarıya dikti. Perşembe günü başlayan Gaziantepspor maçı hazırlıklarında artık ilk 7'yi hedeflediklerini belirten Okan Buruk, 3 maçlık cezası sona erdiği için sonunda takımının başında yer alabilecek. 26 puanla küme düşme potasının en üstünde yer alan Gaziantepspor da kazanmak için Manisa'ya geliyor. Kümede kalmak için kalan haftaların neredeyse hepsinde kazanmaya ihtiyacı olan Antep, 5 haftalık bir performans patlamasına ihtiyaç duyuyor. Aradaki makas açılırken, Antep kurtuluş başlangıcını Manisa'da yapmak istiyor. 
YA KAZANACAK YA DÜŞECEK
Oynadığı 29 maçta topladığı 26 puanla 16. sırada bulunan Gaziantepspor, ligde kalmak için Kayserispor ve Bursaspor'la mücadele içerisinde yer alıyor. Kayseri'nin 7, Bursa'nın 9 puan gerisinde olan kırmızı siyahlıların tek bir puan kaybetme lüksü bile kalmadı. Önündeki 5 maçtan maksimum puanı alması durumunda dahi rakiplerinin sonuçlarıyla küme düşme durumu olan Antep, en azından Akhisar Belediyespor maçıyla beraber galibiyet serisi yakalamak istiyor. Akhisar maçının ardından kalan 4 maçında Galatasaray, Rize, Beşiktaş ve Antalyaspor'la karşılaşacak olan rakibimiz zorlu fikstüre karşın lige tutunmak istiyor. Son 4 haftada 2 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet alan Antep, Aralık başından Ocak sonuna kadar 9 maçtan art arda mağlubiyet alınca küme düşme hattına gerilemişti. Bugün karşılaşacağı Akhisar Belediyespor'a evinde 2-1 mağlup olan Antep, bu maçta rövanşı da almak istiyor. Deplasmanda oynadığı 14 maçtan 3 galibiyet, 3 beraberlik elde eden Antep, 8 maçtan da boynu bükük ayrıldı. Attığı 14 gole karşılık kalesinde 24 gol gören Antep, -10 averajla bulunduğu konuma rağmen Akhisar Belediyespor'dan daha iyi bir averaja sahip oldu. Zayıf bir kadroya sahip olan Gaziantepspor'da Muhammet Demir, Sefa Yılmaz, İlhan Parlak, Nabil Ghilas gibi oyuncular takımın yıldızları olarak öne çıkıyor. 9 haftalık mağlubiyet serisinde 2 kez teknik adam değiştiren rakibimizde sezon başında İsmail Kartal koltukta yer alırken, ardından 3 haftalığın İbrahim Üzülmez teknik patronluğa gelirken Trabzonspor mağlubiyeti sonrası Bülent Uygun takımın başına geçti ve hala görevini sürdürüyor. 
HEDEF İLK 7'YE GİRMEK
Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından küme düşme korkusuna giren Akhisar Belediyespor, 2 haftada aldığı kritik galibiyetlerle artık bu korkuyu yaşamıyor. Evinde Bursa'ya 5 atan ve ardından deplasmanda uzun süre sonra galibiyetini Kasımpaşa gibi formda bir takımdan alan Akhisar, artık üst sıralara tırmanmak istiyor. Başakşehir'le oynanan kupa mücadelesinde tribüne gönderilen ve ardından 3 maçlık ceza alan Okan Buruk da, Gaziantepspor maçıyla beraber takımının başına geriye dönüyor. Bugün oynanacak maçla ilgili açıklamalarda bulunan 2. kaptan Caner, takımın ilk 7'ye kalarak ligi noktalamak istediğini belirtmişti. Caner: “Son iki maçta galip geldik. Bursaspor ve Kasımpaşa galibiyetleri takıma iyi geldi. Hatta bunlardan önce Fenerbahçe’yi de yenebilirdik. Okan Buruk hocamız geldikten sonra 4 maçta 3 galibiyet elde ettik. Takım iyi oynuyor, iyi sonuçlar aldık. Bu sonuçları aynı şekilde Gaziantep maçına da yansıtmak istiyoruz. Küme hattından uzaklaştık ama yine de işi garanti de tutmak için bu maça da galip gelmek için çıkacağız. Ama olmazsa beraberlik en kötü sonuçtan iyi olacaktır. Gayemiz maça çıkıp 3 puanı almak. Şu anda takım olarak hedefimiz ilk 7 ve 8’in içinde yer almak olacaktır” dedi. Antrenmanlarını tamamlayarak Manisa'da otelde kampa giren Akigo, iç sahada gösterdiği iyi performansa da güveniyor. 14 iç saha maçının yarısını kazanan yeşil siyahlılar, 2 kez berabere kaldı ve 5 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Attığı 18 gole karşılık kalesinde 15 gol gören Akigo, son iç saha mağlubiyetini 13 Mart'ta Trabzonspor'a karşı aldığı 3-1'lik skorla yaşamıştı. Okan Buruk'un sahaya şu kadroyu sürmesi bekleniyor: Lukac, Lopes, Mustafa, Caner, Ömer, Custodio, Özer, Soner, Olcan, Vaz Te, Cikalleshi. Akhisar Belediyespor- Gaziantepspor mücadelesi bugün 20.00'da 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Maçın hakemliklerini Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Serkan Olguncan yapacak. Maç beIN Sports 2'den naklen yayınlanacak.
Editör: TE Bilişim