Takımın yükselişinde ve alınan puanlara büyük katkı sağlayan Douglas Ferreira bu hafta oynanacak Kasımpaşa deplasmanında yerini alamayacak.
Douglas bu sezon yine Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kartın ardından takımını Başakşehir deplasmanında yalnız bıraktı ve yeşil-siyahlılar bu maçtan 2-0 mağlup ayrılarak ligdeki tek mağlubiyetini almış oldu. 
1.93 boyunda ve 29 yaşındaki stoper Douglas Ferreira 2014-2015 sezonu başında Portekiz ekiplerinden Braga'dan geldi. Douglas Ferreira geçen sezon yeşil-siyah formayla 29 karşılaşmada 2586 dakika forma giyerken, takımı adına 1 gol kaydetti. Bu sezon takımda 9 müsabakada 777 dakika forma giyme şansı bulan tecrübeli stoper 2 gol kaydederken, 2 de asist yaptı. Konyaspor ve Antalyaspor müsabakalarında da gol kaydeden Douglas Ferreira takımının bu sezon kazandığı 19 puana büyük katkı sağladı. Güçlü fiziği ve forvet oyuncularının korkulu rüyası olan Douglas Ferreira takımın vazgeçilmezleri arasında yer alırken, büyük takımların da gözdesi haline geldi.

Editör: TE Bilişim