ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Amatör spor için yıllarını veren ve yaptığı fedakarca hizmetlerle camiada her kesimin takdirini kazanan Alaybey İdmanyurdu Başkanı Ali Ünlü’nün ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Başkan’la ilgili aldığımız görüşler, amatör sporda nasıl izler bıraktığının bir göstergesi oldu. Onu sevenler, Manisa için büyük bir kayıp olduğunu belirtip adının ölümsüzleştirilmesini istiyor.

ASKF Başkanı İsmail Aydın: 7 seneden beri uyumlu çalışıyorduk. İyi bir insandı. Amatör spor için gecesini gündüzüne katan bir kardeşimizdi. Alaybeyspor’u kısıtlı imkanlara rağmen ayakta tutmayı başarmıştı. Gençleri amatör futbola yönlendirerek camiaya örnek oldu. Çok üzgünüz. Ölümü ani oldu. Yaşı da gençti. Amatör spor için büyük bir kayıp oldu. Birkaç kez mide ağrısı şikayeti olduğunu biliyordum ama demek ki kalple ilgili bir sorunu varmış. Allah mekanını cennet eylesin, geride kalanlara sabır versin.

Futbol İl Temsilcisi Erol Timur: Gençlerin kahve köşelerine gitmesini engelleyen, altyapıya yönelen, yardımsever, insancıl, hiçbir insan ayırmadan, herkesin işine koşturan saygıdeğer bir spor adamıydı. Aramızda hiçbir zaman sorun olmadı. Amatörün sevdalısıydı. 8 Eylül’de Ertuğrul Dilek’te hiçbir maçı kaçırmazdı. Elinden geldiği kadar her maça gitmeye çalışırdı. Yeri gelir maç sonuçlarını kendisinden alırdım. ASKF binasına çıkarken ben merdivenden çıkarken zorlanırdım ama o hemen çıkıverirdi. Sağlığıyla ilgili ciddi bir sorunu pek yoktu. Aramızdan zamansız ayrıldı.

İl Hakem Kurulu Başkanı Akif Uğurdur: Hem ASKF yöneticiliğinde hem de Alaybey İdmanyurdu başkanlığında hakemlerle hiçbir zaman sorun yaşamayan, camiada fair-play anlamında üzerine düşen görevleri layıkıyla yapan bir spor adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Örnek kişiliği ve beyefendi duruşuyla eksikliği daima hissedilecek diye düşünüyorum. Camiamızın başı sağolsun.

Horozköyspor Başkanı Osman Yıldırım: Mütevazı yapısı ve güleryüzüyle amatöre gönülden hizmet eden bir kardeşimizdi. Ali Ünlü başkanla gerek oyuncu alışverişlerinde gerekse amatörün işleyişiyle ilgili sürekli fikir alışverişinde bulunuyorduk. Sadece Alaybeyspor’a değil, tüm amatör takımlara yardım etmeyi seven bir yapıya sahipti. Yoğun bakımdan çıkacağını umuyorduk, kendisini ziyaret etmeyi isterken, zamansız ölümünü duyunca şok olduk.

Sanayispor Başkan Yardımcısı Ahmet Çelik: Ali abimizin bu ani ölümü, kulübümüzü derinden üzmüştür. Her zaman yanımızdaydı. Sanayispor olarak spor camiasına ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ligler başlamadan önce sahalarla ilgili ASKF’de hep birlikte toplantı yapmıştık. O günden 2-3 gün sonra fenalaşmış. Manisa önemli bir değerini kaybetti.  Ali abinin adının ölümsüzleştirilmesi için yetkililere teklifte bulunuyoruz.

Murat Germenspor Genel Koordinatörü Alper Dirik: Alaybeyspor benim ilk kulübümdü ve ilk başkanım da Ali abiydi. Bu yüzden üzerimde çok emeği var. Hayatımda tanıdığım en temiz insanlardan birisiydi. Hiçbir şeyi arka planda konuşmayan dobra dobra konuşan bir abimizdi. Bir kahvehane ile bir kulübü yıllarca tek başına döndürüp kimseye muhtaç etmedi. Çocukların derdiyle dertlenen emekçi güzide bir insandı.

Saruhanlı Belediyespor Sportif Direktörü Mutlu Çamlıyer: Ölüm haberini aldığım andan beri moralim çok bozuk. Özü sözü birdi. Dobraydı. Futbola aşıktı. Bu camiada nadir insanlardan biriydi. Ali abinin özellikle her şeyi hakkıyla söylemesi, beni en etkileyen yanlarından biriydi. Rahatsızlanmadan önce benimle çalışmak istediğini söylerdi ama Saruhanlı’daki konumumuzdan ötürü gerçekleşmemişti. Aramızda böyle bir maneviyat vardı. Rahatsızlandığı andan itibaren ailesinden sürekli bilgiler aldım, yoğun bakımda oluşu nedeniyle ziyaret edemedik. Aramıza tekrar döneceğine inanıyordum ama olmadı. Bir abi gibi bir baba gibi sevdiğim bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Donatımspor Antrenörü Metin Taşkın: Çok üzüntülüyüz. Ali kardeşimizin ölümü bizleri derinden sarstı. Amatör sporun duayeniydi, futbola hem maddi hem manevi anlamda canı gönülden hizmet eden bir kardeşimizdi. Amatör spor için çok büyük bir kayıp. Futbolu çok seven birisiydi, devamlı maçlara gelirdi ve çok da kritik yapardık. Alaybey İdmanyurdu babasız kaldı. Çünkü bu takımı sahaya çıkaran tek adam o idi. Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.

Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi: Mevcut kulüp başkanları içinde espri yapıp birbirimize takıldığımız bir insandı. Çok şakacıydı. Mesela o benim rakiplerime yemek vaat ediyordu, bende onun rakiplerine prim vaat ediyordum. Tatlı tatlı anılarımız vardı. Mesela ASKF’yi çok ağır eleştirdiğim zamanlarda bile bana kesinlikle saygısızca bir cevap vermezdi.  Miminkleriyle bile yanlış yapmadı. Şaka gibi bir ölüm. Şuan sizinle konuşurken bile köşeden çıkacakmış gibi geliyor.

Ulucamispor Başkanı Erhan Delikan: Ali başkan kimseyi kırmazdı. Sahada rakibimizdi ama ebedi dostumuzdu. Tatlı rekabetimiz vardı ve hiçbir zaman sorun çıkarmaz, bizlerle uyumlu çalışırdı. Bu camiada türünün son örneği olan ender insanlardan biriydi. Bizler gibi hiçbir destek almadan cebinden harcama yaparak kulübüne ve gençlere hizmet eden gönüllülerdendi. Böylesine hizmetkar insanların aramızdan ayrılışı, amatör spor için büyük bir kayıp oluyor.

Dış Mahalle Yıldırımspor Antrenörü Behçet Atlı: Yüreğimizi burktu. Camiamızın müstesna insanlarındandı. Alaybey İdmanyurdu’nda yokluklar içinde futbola hizmet etti. Her takımla şaka olsun diye rekabete girer, arka sahaya renk getirirdi. Rabbim mekanını cennet etsin. Camiamıza ve ailesine sabırlar diliyorum.

Meriçspor Antrenörü Yavuz Yusuf Yıldırım: Gençler için her şeyi yaparak, bir kuruş karşılık beklemeden camiaya hizmet ederdi. ASKF’deki konumundan ötürü ne sorunumuz varsa hallederdi, tatlı şakalarımız olurdu. Çok içten dostluğumuz vardı. Hastaneye gitmeden önce denk geldiğimizde ‘midem ağrıyor’ diyordu. Bende bir kalp hastası olduğum için kalp sıkıntısı olduğunu anladım ve acilen doktora gitmesi gerektiğini söylemiştim. Bana “Sigara içmiyorum, iyi besleniyorum” demişti. Maalesef kurtaramadık. İnanılmaz üzüldüm. Birbirimize kırılmadık. Kırılmadığımız ender insanlardan biriydi. Keşke böyle insanların kıymeti yaşarken bilinseydi. Bu insanların yaşattığı semt takımına destek verilebilseydi. Adı kesinlikle yaşatılmalı.

 

Editör: TE Bilişim