HABER-MUSTAFA TATLI

1979 yılında kurulup Tukaş ve Toprakspor'un birleşmesi ve Yeni Turgutluspor'un oluşmasıyla birlikte liglerden çekilen ilçenin güzide takımı Gençlikgücü35 yıl sonra tekrar amatör liglere dönüş yapıyor. 2014 Aralık ayında tekrar kurulan ve TFF tarafından tescillenen mavi beyazlı ekip 2015-2016 sezonunda 2. amatör ligde boy gösterecek.

U-16, U-19 ve A takımları olmak üzere yaklaşık 55 lisanslı oyuncuyla yola çıkan Gençlikgücü, 12 Mart'ta başlayacak olan 2. amatör ligde şampiyonluk hedefliyor.

Urganlıspor, Çobanisaspor, 14 Yıldızspor, Çıkrıkçıspor ve Çatalköprüspor ile aynı grupta yer alan mavi beyazlılar'da teknik direktörlüğe ise geçtiğimiz yıl Turgutluspor U19 takımıyla Türkiye şampiyonluğu yaşayan Dindar Ayindi getirilmişti.

İddialı ekibiyle uzun vadeli başarılar hedefleyen Gençlikgücü Spor Kulübü sezon öncesi ÇepnidereSpor’dan Ahmet Şenol ve ÖzgürcanGrüz, SelvilitepeSpor’dan Barış Mert, Ali Bozkaya ve Vural Çağ, İzmir Genç Özgür Spor’dan Emre Aydoğdu, Kula Spor’dan Eren Demir, Tahsin Burak Uzel ve Mehmet Biçer, Kuşadası Fener Spor’dan Hasan Sönmez, Turgutlu Spor’dan Hasan Can Kandemir ve Uğur Kantık, Mersin Çiftlikköy AdonisSpor’dan İnan Güven Koçoğlu, İzmir Yol Spor’dan Kerim Can Aktaş, Halil beyli Spor’dan Serhat Dağhan ve Osman Arba, Karaoğlanlı Spor’dan Mert Aybey, Turgutlu Belediye Spor’dan Gökhan Yağız, Osman Kaya ve Nevzat Demiröz'ü kadrosuna kattı.

Diğer yandan Turgutlu okullarında eğitimlerini sürdüren yetenekli gençleri de okul beden eğitimi öğretmenlerinin tasfiyesi ile kulüp bünyesine kazandıran Gençlikgücü, Ahmet Kırkpınar, Alperen Uzun, Anıl Kaya, Barış Kostak, Barış Yılmaz, Fatih İplikçi, Hasan Almışlar, Hasan Can Cihan, Hazar Evran, Kenan Atılgan, Koray Şengül, Mahmut Özkara, Nevzat Berk Akkaş, Oğulcan Doğrucu, Ozan Aktay, Serhan Sayan ve Yıldıray Anşın gibi genç ve yetenekli isimlerin de filiz lisanslarını çıkartarak Gençlikgücü futbol akademisin temellerini atmış oldu.

Amatör liglerde grupların belirlenmesin ardından açıklamada bulunan kulüp basın sözcüsü Halil Güleryüz, ilk hedeflerinin topluma faydalı ahlaklı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi.

Güleryüz; "Güzide kulübümüz 35 yıl sonra tekrar amatör liglere geri döndü. Bizler kulüp olarak öncelikle genç evlatlarımıza ailelerinin ve öğretmenlerinin ardından topluma nasıl faydalı olabilecekleri hakkında katkı sağlamak istiyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi sporcunun zeki ve ahlaklı olanını yetiştirmek arzusundayız. Grubumuzda yer alan tüm takımlara başarılar diliyor öncelikle sportmence bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim