Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonasında toplamda 7 altın, 12 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak iller bazında Türkiye ikincisi olan Manisalı bedensel engelli yüzücüler aileleri ile birlikte Manisa Polis evinde düzenlenen programda ödüllendirildi.  

 Antalya’nın Alanya ilçesinde 4-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında Manisa İl Gençlik Spor Kulübü sporcuları 1 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya, Manisa Su Sporları Kulübü sporcuları da 6 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya alarak şampiyonada iller bazında ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyonadan Türkiye ikincisi olarak dönen Manisalı bedensel engelli öğrenciler Manisa Polis evinde düzenlenen kahvaltılı  programla elde ettikleri başarıdan dolayı ödüllendirildiler.

 Manisa Polis evinde düzenlenen kahvaltı programına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Manisa İl Gençlik Spor Kulübü sporcuları ve antrenörleri, Manisa Su Sporları Kulübü yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları ile bedensel engelli çocukların aileleri katıldı.

 Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman müdürlük olarak engelli gençlerin topluma adaptasyonu konusunda ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini asıl engelin gönüllerde olan engel olduğunu kaydederek, “Gönüllerimizdeki engeli kaldırırsak bütün engelleri aşarız. Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılan şampiyonaya Manisa’dan iki kulübümüzün 15 sporcusu katıldı. Sporcularımızdan 4’ü Avrupa barajına yakın yüzerken toplamda kazanılan 26 madalya ile Türkiye ikincisi olduk. Federasyon tarafından en değerli ve en disiplinli ve en iyi alt yapı takımı olarak seçildi. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise hayatı boyunca görmediği kadar çok madalyaları sporcuların boyunlarında gördüğünü kaydederek, “Müdürümüzün dediği gibi engel insanın gönlündedir. Onu temizlersek engel kalmıyor. Sizler vazifenizi en iyi şekilde yapmışsınız hepinize teşekkür ediyorum. Ömrümde görmediğim kadar madalyayı burada sizlerin boyunlarında gördün. Bu madalyaların devamını bekliyorum” şeklinde konuştu.

 “BİZ  BÜYÜK BİR AİLEYİZ.ÇOCUKLARIMIZ ÇOK YAKINDA ULUSLARARASI YARIŞLARDA KULAÇ ATACAKTIR” 

 Yardımcı Antrenörleri Barkın Yelkenci, Erman Tosun ile birlikte yıllardır başarılara imza attıklarını dile getiren Engelliler Yüzme Sorumlu Antrenörü Şule Şenyoğurtuçu Dalyan ise;

”Biz büyük bir aileyiz. Bir çok zorluğu birlikte göğüs gererek aştık. Yine de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Savaş Duman’a bizlere verdiği ulaşım ve havuz desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlere verilen bu destek bizlerin öz güvenini arttırdığı gibi çocuklarımızın başarısına da katkı sağlıyor.4 yüzücümüz Avrupa derecelerine yakın yüzdüler. Çok yakın süreçte de Uluslararası yarışmalarda kulaç atacaklarından hiç kuşkum yok” dedi

 Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman Engelli yüzücülerle yakından ilgilenirken, çocuklarla şakalaşmayı da ihmal etmedi. Savaş Duman tarafından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a üzerinde 'Başarıya engel yok' yazılı bir tişört hediye edilirken, program engelli yüzücülere hediye takdiminin ardından sona erdi.

 Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasında madalya kazanan sporcular ve kulüpleri şöyle: "Manisa İl Gençlik Spor Kulübü:

 Zümra Aynurlu: 1 altın 1 gümüş, Ferzan Özkan: 1 gümüş 1 bronz, Ceyda Erkal: 2 gümüş 1 bronz, Manisa Su Sporları Kulübü: Nazmiye Gizem Dolar: 3 altın, Feyzanur Akbulut: 1 altın 3 gümüş, Muhammed Keskin: 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz, Efecan Ötnü: 1 altın 1 gümüş 1 bronz, Deniz Ünsal: 1 gümüş 1 bronz, Batuhan Çiltaş: 1 gümüş 1 bronz, Mehmet İleru: 1 gümüş, Raşit Kurtoğlu: 1 bronz."

 Vedat Kurşun, Serkan Ünal, Beyzanur Erkun ve Sudem Akın.Şampiyonaya katılarak mücadele ederek arkadaşlarına güç verdiler.

 

Editör: TE Bilişim