2009 yılından bu yana düzenlenen Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girerek sergilenmeye değer bulunan eserler, Soma SEAŞ Tesislerinde fotoğraf severlerle buluştu.

Serginin açılışına Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Öztürk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, Soma Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Kaya, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Gençlik Hizmetler ve Spor İlçe Müdürü Dilek Kuruçay, Soma Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Musa Maman, Denizbank Soma Şube Müdürü Bekir Şamil Dulu, Soma Ziraat Odası Genel Sekreteri Fethi Özay ile kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Öztürk, “ Bu yıl 6. kez sergiye çıkan Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmasında jürinin sergilenmeye değer bulduğu fotoğraflar, İl ve İlçe Müdürlüğümüz tarafından Manisalıların beğenisine sunuldu. Kamuoyunun da yoğun ilgi gösterdiği bu yarışmaya katılım her geçen yıl artıyor. Bu yıl 569 katılımcı, 2 bin 552 eser ile yarışmaya katıldı. Toplam 6 kategoride dereceye giren 70 fotoğraf 27 Mart tarihine kadar fotoğraf severlerle buluşacak. Tüm Manisalıları, tarımın öneminin bu kadar güzel anlatıldığı, sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesine katkı sağlayan bu sergiyi ziyaret etmelerini bekliyoruz” dedi.

Bu tür yarışmalar sayesinde, fotoğrafçılıkla uğraşan herkesin ufkunun genişlediğini ifade eden Öztürk, “Tarım ve hayvancılıkla hiçbir ilgisi olmayan insanlar bile bu tür yarışmalarla bilgi sahibi oluyor. Türkiye’nin birçok yerinde çekilmiş bu karelerde, topraktan, balıkçılığa kadar pek çok konu var. Bu yarışma insanımızın doğaya ve çevreye ne kadar duyarlı olduğunun kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Sergide herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini söyleyen Öztürk, “Başta bu fotoğrafları çekerek serginin oluşmasında emeği geçen tüm fotoğraf severlere ve İlimizde de serginin hazırlanmasında çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim