Manisa'nın Soma İlçesi'nde, eşinin 5 yıl önce ölümünden sonra yaşadığı psikolojik rahatsızlık sonucu 180 kiloya ulaşan ve yürümekte zorluk çeken 65 yaşındaki Necla Tarlaek'in akülü sandalye hayali gerçek oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, temin ettiği akülü tekerlekli sandalyeyi Tarlaek'e teslim etti. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe öncülüğünde temin edilen akülü tekerlekli sandalye, aşırı kiloları yüzünden evinden çıkamayan Necla Tarlaek'e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Sedat Okumuş tarafından teslim edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, "Necla Tarlaek ile telefonla çok kez iletişime geçtik. Bizlere gezebilecek ve kendi ihtiyaçlarını karşılayacağı kadar dışarı çıkabilmek için bir akülü araç istediğini dile getirdi. Belediye Başkanımız önderliğinde Necla teyzenin vücut ölçülerine göre aracımız özel olarak üretildi" dedi.
Akülü arabanın sevinci içinde gözyaşlarını tutamayan Tarlaek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi telefonla arayarak teşekkür etti. Necla Tarlaek, tek isteğinin dışarıya çıkmak olduğunu belirterek, "Bana bu sevinci yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun" dedi.
Editör: TE Bilişim