Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi, acı olayın 5'inci yılında çeşitli etkinliklerle anılmaya başlandı. 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği ve Soma Doğa Sporları Kulübü üyeleri de bugün başlayacakları tırmanış öncesi Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti. 
Yaklaşık 300 dağcının katıldığı etkinlikte, Soma Maden Şehitliği Anıtına çelenk koyan dağcılar, maden şehitleri için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu ve şehitler için dua etti. 
Şehitlik ziyaretinin ardından, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Yeraltı Eğitim Ocağında Seminer programına katılan katılımcılar, daha sonra Soma'nın Menteşe bölgesinde 2 gün kamp kurarak maden şehitleri için tırmanış ve yürüyüş etkinliklerine katılacak.
Soma Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Alioğlu, yaptığı açıklamada, anma programlarına katılan tüm dağcılara ve kulüplere teşekkür ederek, "Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Soma Maden Şehitlerini Anma Tırmanışı ve kamp programımız 300 dağcı ve doğaseverin katılımı ile gerçekleşiyor. Facianın 5. yılında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim