Soma'da 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayan ve 12 derslik, 17 öğretmen,  3 personel ve 390 öğrenciyle ders başı yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi'nin (MABEM) açılışı yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Erdal Nohutçu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, daire başkanları, başkan danışmanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, Kadın Kolları Başkanı Nevin Kaleli, ilçe koordinasyon şube müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz
Açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün Soma’da çeşitli açılışlar vesilesiyle vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bunlardan bir tanesi de geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde startını verdiğimiz ve 17 ilçemizde hayata geçirdiğimiz MABEM’dir. Merkezde eğitim gören 390 öğrencimizle gurur duyuyoruz. Sonuçta Manisa merkezinde geçtiğimiz dönem içerisinde başarı oranını yüzde 65’lerden yüzde 95’lere kadar çıkardık. Ben her şeyden önce emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarılarımızın bütün il genelinde de süreceğine inancımız tamdır. En önemli zorluk değerli hocalarımızda. Geleceğimiz sizlerin elinde. Ülkemiz için, vatanımız için, Atatürk İlke ve İnkılapları’na bağlı nesiller yetiştirebilmek için en büyük görev sizlerde. Yürüttüğünüz çalışmalarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde daha güzel başarıları hep beraber paylaşacağız” dedi.
Öğrenciler ve Öğretmenlerle Sohbet Etti
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından MABEM, dualar eşliğinde açıldı. MABEM binasında incelemelerde bulunan Başkan Ergün, eğitim yapılan sınıflarda öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Ergün, “Ülkemizi yarınlara sizler taşıyacaksınız. Kendinize olan özgüveninizi arttırmış, kişisel gelişimini sağlamış, ülkesini seven vatanını seven yeni kuşakları yaratabilmek de bizim görevlerimiz arasında. Ama en zor görev sizlere düşüyor. Daha çok çalışarak kendinizi daha iyi geliştirme noktasında başarılı birer birey haline gelmelisiniz. Sonuçta, bizler sadece vesileyiz. Ben hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu. Başkan Ergün daha sonra MABEM’de görevli öğretmenler ile de bir araya gelerek sohbet etti. Öğretmenlere fular hediye eden Başkan Ergün, “İşin en zor kısmı sizde. Sizlerin vereceği katkılar, eğitimler çok önemli. Ülkenin geleceğini, yarınlarını yetiştirmek sizlerin elinde. Verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ergün daha sonra öğretmenlere fular hediye etti.

 
Editör: TE Bilişim