Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında izolasyon kurallarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 

Merkezde, şubat ayı itibarıyla "Bocce ile aktif yaşama katıl" sloganı ve "Unutulacak Dünler, Yaşanacak Günler var" adıyla düzenli olarak turnuvalar düzenlenmeye başlandı. 

Soma Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, AA muhabirine, merkezde kalan yaşlı ve engellilerin zinde kalmaları, sosyalleşebilmelerinin yanı sıra eğlenerek bir arada mutlu olabilmeleri de için birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda kupa, madalya ve hediyelerin dağıtıldığı bocce turnuvası düzenlediklerini aktaran Öztürk, "Yaklaşık bir yıldır salgından dolayı izole bir şekilde hizmet veriyoruz. Misafirlerimize bu dönemde moral vermek ve yaşama katılmalarını sağlamak amacı sayısız faaliyetler organize ettik. Hepsi, hepimiz bir arada bu süreci sağlıkla, oyunlar yarışmalar, faaliyetler yaparak geçiriyoruz. Turnuvalarda kazananlar madalya, kupa, hediye alıyorlar. Ayrıca bir arada olmanın, birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşıyorlar." dedi. 

Merkezde beden eğitim öğretmeni olarak görev yapan Bahadır Özgen de yaşlı, engelli ve çalışanlardan oluşan üçer kişilik takımlarla düzenledikleri bocce turnuvalarıyla, huzur evi sakinlerinin beden ve zihin sağlığının korunmasının, beyin, kas ve eklemlerin bir arada çalışarak zinde kalmalarının amaçlandığını belirtti.

Özgen, farklı spor dalında faaliyet yaptıklarını ancak boccenin daha az beden yorucu olması ile yaşlı ve engellilere daha iyi geldiğini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim