Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Soma’da Heciz ve Beyce arasında kalan ova yolunda çalışma yapan Soma Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Soma’da ilçe belediyesinin Heciz ve Beyce arasında kalan ova yolunda çalışma yaptığını ancak çalışma yapılan yolun Büyükşehir sorumluluğunda gösterildiğini belirterek kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyledi. Soma Belediyesi tarafından basına yapılan acıkmaları üzüntüyle karşıladığını ifade eden Gençoğlu, çalışma yapılan yolun yasal yol ağında dahi gözükmediğini belirterek, “Bahsi geçen yol Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesim sahası yolu olarak kullanılıyor. Burada yola malzeme serimi yapılmış. Ancak yapılan çalışmanın ardından yolun Büyükşehir sorumluluğunda olduğu ve bizim orada çalışma yapmadığımıza dair açıklamalar yapılmış. Bu söylemleri kesinlikle kabul etmiyoruz. mevcut yol kesinlikle bizim sorumluğumuzda bulunmamaktadır. Soma Belediyesi kendi sorumluluğunda olan yolu bizim sorumluluğumuzda gibi göstererek kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir” dedi.

MÜTEAHHİT FİRMADAN DESTEK ALINARAK YAPILMIŞ

Heciz ve Beyce arasında kalan yola serilen malzemenin çevre yolunu yapan firmadan destek alınarak yapıldığını belirten Gençoğlu, “Kendi sorumluluğunda olan yolu bile müteahhit firmalardan aldığı destekle yürüten Soma Belediyesi, hangi maksatla Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alıyor anlamak mümkün değil. Halkımızın gerçeği yansıtmayan bu açıklamalara itibar etmemesini istiyoruz” diye konuştu.

"ÜÇ YILDA 4 BİN 600 KİLOMETRE ASFALT YAPACAĞIZ"

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltlama çalışmalarından da bilgi veren Gençoğlu, “Bilindiği üzere bu yıl bin 800 kilometre asfalt hedefimiz vardı. Ancak ihaleye yapılan itirazlarla bu çalışmalar geç başladı. Hava şartlarının da izin vermemesi nedeniyle hedefimizin bir kısmını tamamladık. Geriye kalan çalışmaları da Nisan ayına erteledik. Hedefimiz üç yılda 4 bin 600 kilometrelik yol ağımızın tamamında asfalt yapmak” dedi.

"SOMA ASFALT PROGRAMIMIZDA VAR"

Soma’da asfalt programları olduğunu ve bu program dâhilinde Büyükışıklar, Kızılören ve Heciz’in ana bağlantı yollarında asfaltlama yapılacağını belirten Gençoğlu, “Büyükşehir sorumluluğunda olan bütün yolları asfaltlayacağız. Bu konuda halkımızın hiçbir şüphesi olmasın. Biz hiçbir zaman sorumluluk alanımızdaki hizmetleri yapmaktan kaçmadık, bundan sonrada kaçmayacağız. Yeter ki ilçe belediyeleri de kendi sorumluluk alanlarına gerekli hizmeti versinler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim