Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı’nın koordinatörlüğünde "Paralimpik Boccia Sporuyla Engellilerin Hayatına Dokunuş" projesi kapsamında Soma, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan misafirlerini ağırladı.

Proje kapsamında ilçede, Uluslararası Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz ile 7 gün boyunca Boccia Engelli Antrenör Eğitimi ve çeşitli aktivitelerde bulunacağı kaydedildi.

Gün boyunca yapılan eğitim ve aktivitelerin dışında, Soma’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı da yapıldı. Soma’nın ilk yerleşim yeri olan Darkale’den başlanan tanıtımda yöresel kıyafetler ve yemekler tanıtıldı. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Hasan Ergene, Darkale köyünün tanıtımını yaparak, bu güzel projenin Soma’da yapılmasının kendilerine ayrı bir onur verdiğini belirterek, Soma’dan mutlu ayrılmaları ve güzel hatıralarla dönmelerini temennisinde bulundu. Projenin Koordinatörü Polonya Boccia Federasyon Başkanı ise kendilerine gösterilen ilgi alaka ve sıcak karşılamadan ötürü memnuniyetlerini belirtti.

Editör: TE Bilişim