Manisa'nın Soma İlçesi'nde  TIR'ın üzerinden geçmesi sonucu her iki ayağı diz hizasından kesilen lise öğrencisi 16 yaşındaki Mizgin Çaça'nın sınıf arkadaşları, kazayı yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti, kamyon ve TIR'ların şehir içi trafiğine girmemesini istedi.

Geçen 7 Mart'ta, Gaziosmanpaşa Caddesi'nde, Soma Linyit Anadolu Lisesi 10 / C Sınıfı Öğrencisi Mizgin Çaça'ya yolun karşısına geçmek isterken virajda İsmail Atik'in kullandığı 45 VH 430 plakalı TIR'ın tekeri ayaklarının üzerinden geçti. İddiaya göre, telefonunda kulaklıkla müzik dinlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Çaça, ağır yaralı olarak Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale sonrası durumu ağır olduğu için Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Çaça'nın iki bacağı diz hizasından kesildi. Gözaltına alınan TIR şoförü ise sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Talihsiz kızın sınıf arkadaşları, bugün okul önünde toplanıp, Cengiz Topel Meydanı'na kadar yürüyerek, kazayı protesto etti. Eyleme okuldaki diğer bazı öğrenciler de destek verdi. Öğrenciler yol boyunca 'Kamyonlar girmesin bizleri ezmesin' sloganı attı. Öğrenciler adına meydanda basın açıklamasını Burcu Akbulut okudu. Akbulut, "Yaşanan elim kazada ayaklarını kaybeden arkadaşımız Mizgin Çaça ve ailesinin üzüntüsünü kalbimizde yaşıyor ve paylaşıyoruz. Onun ve ailesinin her zaman yanlarında olduğumuzu, her zaman maddi ve manevi olarak desteklediğimizi bilmelerini istiyoruz. Bizimde başımıza gelebilecek bu tarz kazaların bir daha yaşanmaması için sesimizi duyurmak amacıyla toplandık. Soma'da kamyonların şehir içi trafiğine sokulmaması ve mesken önlerine park edilmemesi için gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını yetkililerden istiyoruz" dedi. Öğrenciler, daha sonra dağıldı.

Editör: TE Bilişim