Ünlü astrolog Nuray Sayarı tarafından İstasyon Mahallesi’nde geçtiğimiz Aralık ayında temeli atılan okulda, yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle ilerleme kaydedilememişti. Nuray Sayarı okul için Soma’ya gelerek Kaymakam Ahmet Altıntaş ile bir görüştü. Sayarı, okulun tamamlanması için çalışmaların yeniden hız kazandığını söyledi.
Demorexport da destek veriyor
Astrolog Nuray Sayarı’nın yapımını üstlendiği okula Demirexport da destek verecek. Yapılacak desteğe ilişkin Kaymakamlık makamında Kaymakam Ahmet Altıntaş, Nuray Sayarı ve Demirexport İdari İşler Sorumlusu Yaman Koçyiğit arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında okulun yapımı ile ilgili Demirexport malzeme desteğinde bulunacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nuray Sayarı, "Aralık ayında okulun temeli atılmıştı. Bizden kaynaklanmayan ülkenin içerisinde bulunduğu zor süreç dolayısıyla aksamalar oldu. Artık yeniden burada güç birliği yaparak Soma Kaymakamımız Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanımız Hasan Ergene ve Demirexport şirketi ve bazı hayırseverlerin desteğiyle en kısa zamanda Soma’ya bu okulu kazandıracağız" dedi.
Soma Belediyesince İstasyon Mahallesi sınırları içindeki 780 metrekare arsa okul yapımı için milli eğitime devredilmiş, 14 derslikli okulun yapımı 2016-2017 eğitim öğretimine yetiştirilerek aynı bölgede ikili eğitim yapan Atatürk İlkokulu normal eğitime geçirilmesi hedefleniyordu. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle tamamlanamayan okulun ikinci eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.
Kaynak: iha