İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz,  Soma Bölgesel Isıtma Sistemi'ne kayıtlı vatandaşların evlerinde ısınma sorunu yaşadıklarını ve yeterli hizmet alamamalarına rağmen fahiş faturalar ödediklerini belirterek, yerel yöneticilere çağrı yaptı. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, "Gerek ülke genelinde, gerekse şehrimizde bu kış çok çetin geçiyor. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle beli bükülen, hayat pahalılığından şikayetçi olan vatandaşlarımızın omuzuna bir yük de yerel yöneticiler tarafından yükleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Soma ilçemizde hayata geçirdiği Bölgesel Isıtma Sistemi'nin doğru bir şekilde çalışmadığı, vanaların açıldığı Kasım ayından bu yana ilçedeki cadde ve sokaklarda sıcak su borularının patladığı, patlayan boruların tamir sürecinde gecikmeler yaşandığı ve sistemin vatandaşlarımızı bu soğuk kış günlerinde ısıtacak bir seviyeye gelmediği belirtiliyor. Yaşanan tüm bu sorunlara karşın Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlarımızı bilgilendirecek net bir açıklama yapılmıyor” dedi.

İYİ Partili Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı: “Somalı vatandaşlarımızın yaşadığı ısınma sorununa ilişkin Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından derhal kamuoyunu bilgilendirecek bir açıklama yapılmalıdır. Manisa’nın tüm ilçelerinde zaten su faturalarıyla sorun yaşayan vatandaşlarımız, şikayetlerini her platformda dile getiriyor. Soma’da da Bölgesel Isıtma Sistemi’nde yaşanan arızalarla ilgili şikayetleri her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız, ısınamadıkları halde BIS faturalarına fahiş fiyatlar ödüyor. Aynı, yükledikleri su ücretlerinin tamamını kullanamadıkları gibi… Buradan yerel yöneticilere bir kez daha sesleniyoruz; belediyecilik halk için yapılır, halkın sorununa çözüm üretin. Somalı vatandaşlarımızın sesi olmaya ve taleplerini gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim