Mahallelerine Soma Belediyesi tarafından kamyon garajı yapıldığını belirten mahalle sakinleri Başkan Ergün’den bunu durdurmasını istedi. Kamyon garajının Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini belirten Başkan Ergün de, vatandaşın istemediği bir projeyi yapmayacağını vurgulayarak, mahalle sakinlerinin yüreğine su serpti. Mahalleli Başkan Ergün’ün sözlerini alkışlarla karşıladı.

Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri Merkezi 2. Etap İletim ve Dağıtım Hattı döşeme çalışmalarının başlangıcı törenini gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, törenin ardından Soma İstasyon Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri Başkan Ergün’e Soma Belediyesi’nin mahallelerine kamyon garajı yaptığını, bu projenin mahallelerine yapılması durumunda çocuklarının tehlike içinde olacağını ifade ettiler. Mahallelilerin tepkilerini dikkatle dinleyen ve yanında bulunan bürokratlarından söz konusu proje ile ilgili bilgi alan Başkan Ergün, vatandaşa rağmen hizmet olamayacağını söyledi.

VATANDAŞIMIN İSTEMEDİĞİ ÇALIŞMA YAPILAMAZ

Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından ilçe belediyeleriyle gerçekleşen görev, yetki ve sorumluluk alanlarının paylaşımlarında kamyon garajının Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini belirten Başkan Ergün, mahallelilere hitaben, “Siz hiç merak etmeyin. Size rağmen oraya o proje yapılamaz. Vatandaşımın istemediği bir çalışma orada yapılamaz” dedi. Başkan Ergün’ün bu sözleri, mahalleliler tarafından alkışlarla karşılandı. İstasyon Mahallesi sakinlerinin talepte bulunduğu park için de Başkan Ergün, kamyon garajı inşaatının yerine mahalleye güzel bir park kazandırabileceklerini söyledi.

MAHALLELİDEN BAŞKAN’A ALKIŞLI TEŞEKKÜR

Kamyon garajının mahallelerine yapılmayacak olmasından büyük mutluluk duyan mahalle sakinleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e alkışlarla teşekkür etti. Mahallelilerle toplantının ardından Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. Çocuklarla da ayrıca ilgilenen Başkan Ergün, yanına gelen ve elini öpen çocukları oyuncak hediye ederek sevindirdi.

Editör: TE Bilişim