Avrupa Birliği (AB) projesi için İnternet Bağımlılığı konusunda bir araştırma yürüten 20 kişilik ekip 9 gün boyunca çeşitli araştırmalar yapmak üzere Manisa’nın Soma ilçesine geldi.

Çalışma kapsamında Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ı ziyaret eden ekip çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençler arasında internet bağımlılığı ile ilgili bir araştırma yapan Hırvatistan, Polonya ve Portekizli ekip Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı (SOSEV)’in AB projelerinde akredite olması nedeniyle vakıf aracılığıyla proje araştırmasını Soma’da yürütüyor.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’a araştırmaları ile ilgili bilgi veren ekip, internet bağımlılığının alkol ya da sigara gibi bağımlılık yapan bir konu olarak görülmediğinden konunun önem arz ettiğini vurgulayarak bunun bağımlılık olarak kabul edilmesi gerektiği kaydedildi.

Kaymakam Altıntaş ise gelişen teknolojiler ile birlikte internet ve televizyon karşısında haddinden fazla vakit kaybedildiğini bununda sadece Türkiye için değil dünya insanlığı için büyük bir tehdit olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim