Yaklaşık 4 ay önce bir telefon mesajı ile işten atılan Eynez ve Atabacası maden ocağı işçileri kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle geçen Salı günü oturma eylemine başlamıştı. Haklarını alamadıkları gerekçesi ile Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) Kurumu olan Ege Linyitleri İşletmesi(ELİ) önünde 6 gündür oturma eylemi yapan maden işçileri, bir yandan eyleme devam ederken diğer yandan da Soma'da meydana gelen maden faciasının 301. günü olması nedeniyle şehit arkadaşları için lokma döktürdü.

ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACI YAŞATMASIN
Herkesi mücadelelerine destek vermeye davet eden Sami Yavuz, "Bugün eylemimizin altıncı günü oldu. Biz de arkadaşlarla ortak aldığımız kararla 301 şehidimiz için aramızda para toplayarak 301. gün lokma döküyoruz. Bizlerin yanında olmayan aileler olsa da bizler her zaman madenciler olarak onların yanındayız. Allah'ım bir daha böyle bir acı bizlere yaşatmasın" dedi.
Eylemlerini haklarını alana kadar sürdüreceklerini vurgulayan Yavuz, "Haklarımızı alana kadar burayı terk etmeyeceğiz. Hiç bir zaman geri adım atmayacağız. Bunu iyi bilsinler, bizim burada muhatabımız kim? ben önce bunu bilmek istiyorum. Bizlere daha önce verdikleri sözler nerede? O söz verenlere seslenmek istiyorum onlar nerede?" diye konuştu.
Bir diğer işten atılan ve tazminatını alamayan maden işçisi Ahmet Mutuer de, şunları söyledi: "Hayatını kaybeden o şehit arkadaşlarımızı unutmamak için facianın 301. günü oturma eylemine devam ettiğimiz yerde arkadaşlarımızla aramızda para topladık ve lokma hayrını yapmaya karar verdik. Allah onların mekanlarını cennet etsin. Allah rahmet eylesin hepsine. Unutmadık unutturmayacağız. Onlar için buradayız, haklarımız var. Şehit ailelerimizin hakları var. Burada altı gündür oturuyoruz, kaldırım üstünde yatıp kalkıyoruz. Sonuna kadar da eylemimizi yapmaya devam edeceğiz." 
Duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken bir diğer maden işçisi Ali Karakaya da arkadaşlarını kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirterek, 6 gündür hakları için eylemde olduklarının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim