Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık iki ay önce göreve başladığında ilk olarak kitap okumanın önemini vurgulayan ve Soma’da kitap okumayı benimsetmek için çalışma yapacaklarını kaydeden Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş "Okumanın Gücü" isimli ilk kitabını çıkardı. Kitaptan hiçbir maddi beklentisi olmayan Kaymakam Altıntaş, tek amacının kitap okumayı sevdirmek olduğunu söyledi.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş hiçbir maddi beklenti olmaksızın telif hakkı dahi almadan yazdığı kitabının Türkiye genelinde kitabevlerinde satışa sunulduğunu kaydederek, "Kitap okumanın başarı da çok büyük etkisi var" dedi.

Kitabın ortaya çıkış evresinden bahseden Altıntaş, iki yıllık bir çalışmanın sonucu kitabın ortaya çıktığını belirterek, "Daha önceki görev yerim olan Isparta’nın Yalvaç ilçesinde okullarda öğrencilere yönelik kitap okumanın önemi ile ilgili seminer verdim. Orada kütüphane olmayan tüm okullarımıza kütüphane kazandırdık. Yeni ve güzel kitaplar aldık. Değişik yayınevleri ile tanışma fırsatımız oldu. Bir yayınevinin teklifi ile kitap yazma düşüncesi doğdu. Sonra notları toplamaya başlayarak en sonunda bir kitap basmak nasip oldu. Hem öğrenciler hem de veliler için faydalı bir kitap. Kitapta okuma stratejileri, alışkanlık kazandırma yolları, etkili okuma teknikleri ve okuyarak başaranlardan örnekler yer alıyor. Çocuklarımıza kitap oku diyoruz ancak niye okumalıyız, okuduğumuzda ne olacak, başarıyı nasıl etkiliyor bunlar kitapta yer alıyor. İnşallah okullarımızda eğitim gören tüm öğrencilerimize faydalı olur."

OKULLARDA KİTAP OKUMANIN ÖNEMİ ANLATILACAK

Güzel kitap okuyan insanların topluma zararları olmayan ve başarılı bireyler olduğunu dile getiren Kaymakam Altıntaş, "Burada öğrencilerimize nasıl kitap okutabiliriz konusunda çalışmalar var. Soma’dan bu konuda 63 gönüllü öğretmenimizle bir çalışma yürüteceğiz. Hiçbir ücret almayacak fedakarlıkta bulunacaklar, zaman ayıracaklar. Çalışma öncesinde bu kitabımızı da öğretmenlerimize bir altyapı olsun diye verdik. İnşallah önümüzdeki günler çalışmalarımız başlayacak" dedi.Kaymakam Altıntaş, ilk kitabını Somalı gazetecilere imzalayarak takdim etti.

Editör: TE Bilişim